30.6.09

εκδίκηση;


Αυτό το κλισέ ότι η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που σερβίρεται κρύο πάντα με άφηνε παγερά αδιάφορο. Γιατί όταν σου έχει έρθει ο ουρανός με τ΄άστρα στο κεφάλι, δε σου λέει τίποτα η φράση, περίμενε και θα δεις, γιατί θα έρθει και η σειρά σου. Με τον καιρό συνειδητοποίησα επίσης πως δεν έχει κανένα απολύτως νόημα να έχεις εκδικητικά συναισθήματα για κάποιον, όποιος κι αν είναι αυτός, ό,τι κι αν σου έχει κάνει. Και κυρίως αναφέρομαι στα ερωτικά, διότι άμα σου σκοτώσει τη μάνα και τον πατέρα, αλλάζει το πράγμα. Αν και εδώ πάλι χωράει κουβέντα, αν δεχθούμε και τα χριστιανικά μας ήθη. Τέλος πάντων, σημασία έχει ότι παρότι μου δόθηκε η ευκαιρία να νιώσω τη γλυκιά αμαρτία της εκδίκησης που η ίδια η ζωή τελικά φέρνει στους ανθρώπους, αρνήθηκα πεισματικά. Και αρνήθηκα γιατί ήταν θέμα ηθικής. Επίσης πήρα κι ένα μάθημα, πως όταν οι άνθρωποι χάνουν, επειδή δεν ξέρουν να χάνουν δίκαια, μπορούν και μετατρέπουν την ήττα τους σε νίκη. Νίκη υποτιθέμενη για τους εαυτούς τους. Χρυσώνουν το χάπι. Βρε άνθρωπε του Θεού, αφού την έχασες τη δουλειά, γιατί δεν το παραδέχεσαι και λες με πομπώδες ύφος ότι σκόπευες να τα παρατήσεις; Επειδή στην πήρα εγώ. Ο πρώην σου. Και ένιωσες ξανά την ανάσα μου στο σβέρκο σου. Αλλά όχι όπως παλιά. Την ένιωσες απειλητικά. Και να φανταστείς πως είναι το τελευταίο πράγμα που με απασχολεί. Απλά η ίδια η ζωή τα φέρνει έτσι τα πράγματα. Ξέρω, σήμερα μετανιώνεις και που με γνώρισες. Αλλά εγώ τη συνείδησή μου την έχω ήσυχη. Γιατί για ακόμα μία φορά εισέπραξες μια στάση ώριμη και έντιμη. Τρίψε τα μάτια σου καλά, λοιπόν, και σκέψου πως θα γίνεις καλύτερος άνθρωπος την επόμενη φορά που θα νιώσεις ότι ένας άνθρωπος που του "χρωστάς'' σου φέρεται τίμια. Αλλά κι αυτό αμφιβάλλω αν το μετέφρασες σωστά ή θα ψάξεις τρόπο να με εκδικηθείς για κάτι που δεν έκανα, ούτε έχω καμία ανάμειξη. Τουλάχιστον κοιμάμαι ήσυχος, κι ελπίζω να μην θελήσεις να με πολεμήσεις. Διότι τη δουλειά δεν στην έκλεψα, την έχασες. Μόνο που έτυχε να εκτιμούν και τη δική μου δουλειά οι άνθρωποι. Ουφ, τα είπα και ησύχασα.

P.S. 1 Τώρα έχω και εσάς μάρτυρες. Αν με εκδικηθεί να ξέρετε ότι είναι από κακία.
P.S. 2 Ποτέ μην επιλέξετε σύντροφο από το εργασιακό σας περιβάλλον. Θα τον βρίσκετε μπροστά σας και δεν θα θέλετε κιόλας.

19 σχόλια:

mahler76 είπε...

αχ βρε αγόρι τι τραβάς κι εσύ. Καλά το υστερόγραφο 2 εγώ το έχω Ευαγγέλιο και με κοροϊδεύουν άλλα έτσι έχω την ηρεμία μου.

Ο ψεύτικος Πέτρος είπε...

thelei megali aytosigratisi gia na katapieseis tin epithymia tis ekdikisis.
Apo tin epithimia stin pragmatwsi yparxei dromos megalos omws.
Mono oi kakiasmenes aderfes mporoyn na ekdikithoun giati den mporoynkai tipota allo. Gia to synafi mas milaw apokleistika
kalimeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeera

Elementstv είπε...

Παντως ειναι πολυ σημαντικο να λες οχι στη διψα για εκδικηση.Αν υπαρχει ενας τροπος να σπασει ο κυκλος ειναι με αυτο τον τροπο...

One of the people είπε...

Παιδια...μ αρεσει που συμφωνουμε! Συμφωνουμε απολυτα!

UrbanTulip είπε...

Το να εκδικείσαι είναι απλά κακή ενέργεια. Και ξέρεις τι παθαίνουν όλοι όσοι είναι τίγκα στην αρνητική ενέργεια; Τους πέφτει η κατακόρυφα η libido. Μάλιστα.
Άρα μακριά από εμάς εκδικήσεις και λοιπές μαλακίες

One of the people είπε...

Η libidos μου δεν φταιει σε τιποτα. Κι ειναι και καλοκαιρι...

Hfaistiwnas είπε...

Θα το προσέξω αυτό το θεματάκι, γιατί ποτέ δεν ξέρεις..
Αν σου κάνει τίποτα, θα τα βάλει μαζί μας!!!!

DaisyCrazy είπε...

ναι δίκιο έχεις για το ps.2 μεγάλο δίκιο! όσο για εκδίκηση.. για μένα στα ερωτικά αλλά και αλλού η καλύτερη εκδίκηση είναι η αδιαφορία. μακράν η καλύτερη. αν μου φερθεί κάποιος σκάρτα δε θα ανταποδώσω. αλλά αν θέλει να συνεχίσει να κάνει παρέα μαζί μου λες και δεν έγινε τίποτα θα τον παγώσω. θα απομακρυνθώ μέχρι να πάρει το μήνυμα ότι δε γουστάρω πλεον. παλία δεν ήμουν έτσι. έδινα μια και δεύτερη και τρίτη και εκατό ευκαιρίες. όχι πια! και είναι καλύτερα έτσι.

Artanis είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
One of the people είπε...

THANKS ΓΛΥΚΕ ΜΟΥ HFAISTIWNA!

One of the people είπε...

Dorothea, καλα λες, οχι αλλες ευκαιριες...

One of the people είπε...

Artanis, μα γιατι; γιατι να εκδικηθεις;

SK είπε...

Το ΥΓ 2 όντως σωστό, και προστατεύει από πολλά προβλήματα.
Έλα όμως που για πολλούς είναι, by default, η προσφορότερη διαδικασία για γνωριμίες! Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα.

the boy with the arab strap είπε...

εκδικηση ,ξεπερασμενα πραγματα , δεν μπορω να καταλβω οτι υπαρχουν ατομα τοσο ρηχα , που ζητουν εκδικηση ,ουτε στο μεσαιωνα να ζουσαμε . καλο μηνα ανθρωπε .

ΠΑΥΛΟΣ είπε...

Ωχ!!! υπέπεσες στο παράπτωμα επιλογής συντρόφου από τον εργασιακό χώρο? Δεν ρώταγες και κανέναν που την έχει πατήσει?
Καλό Σ/Κ και καλό και γερό στομάχι!

"Αισθηματική ηλικία" είπε...

Ασχετο αλλα τωρα το πρόσεξα στο παράπλευρο be there σου, το φαγαδικο βρίσκεται Χαριλάου Τρικούπη και Βαλτετσίου. Στη Διδότου σε φαγώσιμο εχει κατι εναπομείναντες απο τα γραφεια του ΠΑΣΟΚ αστυνομικούς . Εκτός κι αν αυτό εννοείς όποτε το χιούμορ μου με παράτησε στο έλεος σου. -)

btw = ωραια περνάτε στη δουλειά.
και σας παρακαλώ πιο σύντομες οι αλλαγες στη μουσική σας, κοντεύουμε να πάθουμε αποστέρηση

Artanis είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Artanis είπε...

Η εκδίκηση είναι ένας τρόπος να κρατάς το μυαλό σου σε εγρήγορση ωστε να μην ξεχνά, και να μην συγχωρεί, μιας κι εσύ κάποτε δεν έτυχες "ανώτερης" αν θες, αντιμετώπισης...Αυτό μόνο...

Ανώνυμος είπε...

hilive,成人影片,成人光碟,情趣用品,情色網,情色貼圖,免費成人影片,免費小遊戲,成人電影,色色網,豆豆聊天室,成人聊天室,微風論壇,色情,hi5 tv,hi5,色情漫畫,維克斯論壇,台灣論壇,視訊做愛,成人遊戲,視訊交友,史萊姆好玩遊戲,080苗栗人聊天室,AV女優,免費A片,AV,色情,情趣用品,線上遊戲,成人小說,免費視訊,情色網,hi5,台灣論壇,做愛,a383,遊戲,嘟嘟成人網,免費小遊戲,AV女優,微風論壇,成人論壇,成人圖片區,維克斯論壇,免費影片,色情,同志色教館,正妹牆,聊天室,微風成人區,同志色教館,後宮電影,成人網站,成人影片,美女遊戲,遊戲基地,好玩遊戲,sogo論壇,免費影片