10.8.10

Γράψε τον κόσμο στα παλιά σου τα παπούτσια

Δύο στα δύο. Μέσα σε δύο μέρες. Είναι δύσκολο να αντιλαμβάνεσαι ότι σ' έχουν στο μάτι οι άνθρωποι. Γιατί πολύ απλά είσαι εσύ. Απορώ που βρίσκουν την ενέργεια να βγάζουν την κακία και τη χολή τους. Αλλά από χθες μέχρι σήμερα βρέθηκα "κατηγορούμενος" από ανθρώπους που τους ενοχλεί η ύπαρξή μου. Αφενός στη δουλειά, αφετέρου στα κοινωνικά. Η πρώτη κακία είχε σκοπό να με διαλύσει και να με αποσυντονίσει γιατί με βλέπουν σαν ισχυρό κρίκο και αυτο τους χαλάει. Η δεύτερη κακία ήθελε να με βάλει να τσακωθώ με έναν φίλο. Το δίαιρει και βασίλευε τελικά είναι σπουδαία στρατηγική. Γιατί αυτό είναι το κοινό σημείο σε κάθε κακία. Έτσι ακριβώς σκέφτεται ο κόσμος. Μόνο που τελικά ένας έξυπνος άνθρωπος δύσκολα πέφτει στην παγίδα. Φαντάζομαι ότι πολλοί θέλουν να με καταστρέψουν αυτό το διάστημα, αλλά και ανέκαθεν, γιατί τους μπαίνω στο μάτι. Το θέμα είναι ότι δεν κάνω κάτι προς αυτή την κατεύθυνση. Απλά είμαι ο εαυτός μου. Γιατί πρέπει να το πληρώνω ακριβά; Και στη δουλειά το καταλαβαίνω, τους χαλάω την πιάτσα. Στις φιλίες όμως γιατί; Και κυρίως ποιός άνθρωπος έχει το επίπεδο να θέλει να σε βάζει να τσακώνεσαι με τους φίλους σου για να βγαίνει αυτός ο καλός; Μόνο ένας ηλίθιος που τελικά τον παίρνουν χαμπάρι όλοι.
Αυτό βέβαια που με ενοχλεί κάπως είναι αυτό που γίνεται στη δουλειά. Γιατί να πρέπει να με βρίζεις ή να κάνεις κλίκα εναντίον μου, μόνο και μόνο επειδή με φοβάσαι; Βλέπεις ότι τελικά δεν σου δίνω σημασία, ούτε εσένα ούτε στους ομοίους σου. Και αφού δεν θέλω ούτε καλημέρα να σας λέω και ακολουθώ την τακτική "κάνω τη δουλειά μου και φεύγω", τί θέλεις κι ασχολείσαι μαζί μου; Συνυπάρχουμε σε έναν χώρο μόνο και μόνο για να παίρνουμε ένα μισθό. Δεν μας ανήκει η δουλειά μας. Μήπως πρέπει να τη δείτε αλλιώς τη φάση; Γιατί αν δεν την δείτε εσείς θα χάσετε. Εγώ θα συνεχίσω να σας γράφω στα παλιά μου τα παπούτσια. Κι επειδή με αηδιάζετε, κάποια στιγμή που εγώ θα επιλέξω, θα αποχωρήσω. Γιατί εγώ στην αηδία και τη συχαμάρα σας δεν είμαι μέρος.

P.S. 1 Απορία: Πώς γίνεται να έχεις περάσει επτά χρόνια με έναν άνθρωπο και αφού έχεις χωρίσει να ασχολείται μαζί σου μετά από δύομιση ολόκληρα χρόνια και να θέλει να σου κάνει κακό;
P.S. 2 Είναι μεγάλη απογοήτευση να βλέπεις τους ανθρώπους να κατρακυλούν.
P.S. 3 Είναι μεγάλη επιβεβαίωση να σε μισούν γιατί έχεις ψηλά το κεφάλι.

8 σχόλια:

the boy with the arab strap είπε...

καλα στη δουλεια να σε ζηλεουν παιζει ,αλλα απο τους φιλους ειναι ζορικο , μαλλον δεν ειναι τοσο φιλοι .

ασωτος γιος είπε...

και στις παληες σαγιοναρες μπορω να σου πω και μολις κοπουν πεταμα...γρηγορα

UrbanTulip είπε...

Μποφίλιου - Το Μέτρημα !

One of the people είπε...

Βάζω στο cd το μέτρημα, φοράω τις πιο παλιές μου σαγιονάρες και πάω διακοπές.

Athanasios Int είπε...

μιας και λες για παπουτσια θα σου πω το σοφο ρητο...walk in my shoes ...αν θες καποιοσ να σε καταλαβει...αλλιως...χεστηκες!

mahler76 είπε...

το ps1 δεν μπορεί να το έχεις απορία, φαίνεσαι έξυπνος άνθρωπος.

One of the people είπε...

@ hug. Χέστηκες.

@ malher. Έχεις δίκιο.

Hfaistiwnas είπε...

Πραγματικά κάποιοι άνθρωποι ξεπέφτουν τόσο που δυσκολεύεσαι να τους αναγνωρίσεις..
Κρίμα για αυτούς..
Στα παλιά μας τα παπούτσια..