26.8.11

Μεταβατική περίοδος

Από τότε που επέλεξα να με θυμάμαι, τα τελευταία 4 χρόνια δηλαδή, αισθάνομαι τον εαυτό μου σε μια μεταβατική περίοδο. Περιμένω πως όλα θα αλλάξουν ξαφνικά. Έχω κάνει ψυχοθεραπεία, έχω προσπαθήσει, έχω βασανιστεί, έχω κινητοποιηθεί, έχω τρέξει... Κι όμως είμαι ακόμα στο ίδιο σπίτι, στην ίδια δουλειά, στην ίδια πόλη, στην ίδια χώρα, με τους ίδιους ανθρώπους δίπλα μου, κι άλλους τόσους που δεν κατάφερα να κρατήσω διότι εφησυχάζω στη ρουτίνα μου. Και η μεταβατική περίοδος συνεχίζεται. Απλά κατά περιόδους κάτι γίνεται, αλλάζουν για λίγο οι προοπτικές και μετά εγώ μάλλον σταματάω κάθε δυνατότητα αλλαγής γιατί φοβάμαι. Φοβάμαι τις αλλαγές. Ή μάλλον φοβόμουν τις αλλαγές. Και τώρα που νιώθω έτοιμος όλα μπήκαν στο τέλμα τους. Και με βλέπω στο ίδιο σημείο και οι ζωές των άλλων να προχωράνε και η δική μου να είναι απλά ευχάριστα ίδια. Και βέβαια πάντα πρέπει να αντιπαρέρχομαι κριτικές του τύπου "εσύ τα έχεις όλα, μην παραπονιέσαι". Όμως εγώ δεν έχω τίποτα απ' όλα όσα ονειρεύτηκα να έχω λίγο πριν τα 35 μου. Εντάξει έχω τη σωστή μηχανή, το σωστό αυτοκίνητο, το σωστό κινητό, τον σωστό καναπέ, τη σωστή πολυθρόνα, το σωστό άνθρωπο δίπλα μου, τους σωστούς γονείς. Και τη σωστή ρουτίνα. Άλλοι θα σκότωναν γι' αυτή τη ρουτίνα. Δεν τα μηδενίζω όλα, τα εκτιμώ, αλλά... Αλλά θέλω να σπάσω αυτή τη ρουτίνα. Και τελικά όσο κι αν προσπάθησα η συνήθεια είναι πιο δυνατή από την προσπάθεια. Οπότε στην περίπτωση μου μετράνε οι ακραίες λύσεις. Φυγή. Μηδέν. Να το πιάσω από την αρχή το πράγμα και να ξεκινήσω τώρα μια νέα ζωή. Μόνο έτσι θα σπάσω το φαύλο μου κύκλο. Υπόσχεση; Μακάρι.

P.S. 1 Μετά από ένα δύσκολο οκτάμηνο με πολλές περιπέτειες σε πολλά επίπεδα άνοιξα και είδα το blog ξανά.
P.S. 2 Το Σεπτέμβρη ελπίζω να έχουν όλα ξεκαθαρίσει.
P.S. 3 Το σταυροδρόμι είναι πάλι μπροστά μου. Ποιός είναι ο σωστός δρόμος;
P.S. 4 Θα ήθελα αυτό το blog να φέρει το όνομά μου, αλλά δεν ξέρω αν οι δικοί μου άνθρωποι είναι έτοιμοι να διαβάσουν όσα γράφω.
P.S. 5 Ίσως το U-turn με σώσει.

8 σχόλια:

Hfaistiwnas είπε...

Καλημέρα!
Μετά από καιρό πάλι εδώ! Ελπίζω να πέρασες καλό Καλοκαίρι! Βέβαια συνεχίζεται ακόμη...
Αν το θες τόσο στο εύχομαι, μόνο μην επηρεάσουν πολύ και τα υπόλοιπα επίπεδα της ζωής σου αυτές οι αλλαγές.. θέλω να πω, σίγουρα οι αλλαγές επηρεάζουν όλες τις πτυχές της ζωής μας, αλλά προσοχή, ενώ θέλουμε να φτιάξουμε κάτι, μπορεί να χαλάσουμε κάτι άλλο.. αλλά και πάλι, αλλαγές χωρίς θυσίες... δεν ξέρω.. να ξεκαθαρίσει γρήγορα το τοπίο!!!

Το Λαγωνικό είπε...

Καλώς όρισες πίσω.
Μεταβατικές περιόδοι κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχουν, όλα γύρω μας και εμείς οι ίδιοι είμαστε σε μια συνεχή αλλαγή, αργή ή γρήγορη δεν έχει σημασία. Οι περίοδοι είναι καθαρά κατασκευάσματα του μυαλού στην προσπάθεια του να κατανοήσει την συνεχή εξέλιξη των πραγμάτων.
Όμως η αλλαγή δεν είναι αυτοσκοπός, αν τα πράγματα γύρω σου είναι έτσι όπως θες να είναι και είσαι εντάξυ με τον εαυτό σου σταμάτα να τρώγεσαι με τα ρούχα σου.
Απόλαυσε τα καλά της ζωής σου και μοιράσου τα με τους αγαπημένους σου.

DaisyCrazy είπε...

έχοντας μηδενίσει το κοντερ σε κάποιους τομείς της ζωής μου έχω να πω ότι και μετά το μηδενισμό το novelty κρατά για ένα χρονικό διάστημα. μετά επανέρχεται νέα ρουτίνα, δεν ξεφεύγεις.
κι υπάρχει λόγος που συμβαίνει αυτό. ο άνθρωπος χρειάζεται ρουτίνα, το ίδιο και τα ζώα. είναι ένας τρόπος να αντεπεξέλθεις. έστω κι αν μας ενοχλεί.

υγ. χαίρομαι που επανήλθες κι ελπίζω να'σαι καλά :)

One of the people είπε...

@Hfaistiwnas Το τίμημα πάντα το πληρώνουμε, είτε έτσι, είτε αλλιώς.

One of the people είπε...

@Λαγωνικό. Ότι τρώγομαι με τα ρούχα μου, τρώγομαι. Μια ζωή το ανικανοποίητο.

One of the people είπε...

@DaisyCrazy Λες ε; Δεν θα ξεφύγουμε ποτέ από τη ρουτίνα. Τρελαίνομαι.

mahler76 είπε...

ψυχοθεραπεία??? γιατί βρε αγάπη μου??? απαπαππα.

SK είπε...

Kαλώς επέστρεψες.