15.12.11

Ex-press yourself

Το κεφάλι ψηλά. Δάγκωσε τα δόντια. Προχώρα μπροστά. Μη κοιτάς πίσω. Αν είναι γραφτό. Κάθε εμπόδιο για καλό. Η ζωή προχωρά. Όλα θα πάνε καλά. Έχε πίστη στον εαυτό σου. Το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον. Έτσι έπρεπε να συμβεί. Σε έχουμε για κάτι πολύ πιο σημαντικό. Μα γιατί κόλλησες; Ξεκόλλα. Θα δεις, θα το ξεπεράσεις. 
Πόσες φορές δεν έχεις ακούσει αυτές τις εκφράσεις; Πόσες φορές δεν σε έχει πιάσει πανικός ακούγοντας να τις λένε οι άνθρωποι με τόση ευκολία; Και πόσες άλλες φορές δεν έχεις θελήσει να βάλεις τα κλάματα και να αρχίσεις να τρέχεις; 
Κι όμως η πληγή δεν επουλώνεται με λόγια. Δεν επουλώνεται με τα λόγια των άλλων. Θέλει το χρόνο της. Και πάντα κάτι μένει. Ένα μικρό αγκάθι, να σε πληγώνει πού και πού. Και η ζωή να συνεχίζεται μέχρι το επόμενο αγκάθι.
Γι' αυτό σου λέω express your self. Ή καλύτερα ex-press your self. Γιατί αλλιώς θα σκάσεις. Κοίτα εμένα. Όταν αποφάσισα να μιλήσω ήταν πια αργά, είχα ήδη σκάσει. Το παρελθόν έπεφτε πάντα σα βαριά σκιά και το παρόν γινόταν δυσάρεστο. Το μέλλον φυσικά άδοξο. Όμως και τώρα ο ρόλος αυτός μου φαίνεται τόσο κακοραμμένος. Γιατί μου βγαίνει με αδέξιο τρόπο. Κι έτσι κάθομαι και ακούω τις εκφράσεις των άλλων. Τις ακούω καρτερικά και όσο κι αν δεν τις πιστεύω, τις υπομένω. Γιατί έτσι είναι η ζωή. Τη μια στιγμή σε αγαπάει και την άλλη στα παίρνει όλα. Με τη μόνη διαφορά ότι την επόμενη φορά δεν θα την αφήσω να μου πάρει τίποτα. Θα έχω προσέξει.

2 σχόλια:

Hfaistiwnas είπε...

Να μην την αφήσεις! Είναι δικαίωμά σου!!! Με τα λόγια δεν επουλώνεται.. ο χρόνος όμως..

One of the people είπε...

@Hfaistiwnas Με τις πράξεις... Αυτες που και παλι οριζει η καρδια