21.8.08

αλλιώτικη μέρα, καλό ξαφνικό

Οι διακοπές συνεχίζονται. Μ' αρέσει που ξεκλέβω χρόνο και παίζω με το laptop μου. Ξύπνησα νωρίς σήμερα, έκανα καφέ, η Σ. βγήκε έξω και μείναμε με τη Ρ. στο σπίτι. Ξαφνικά χτύπησε το κουδούνι. Ένα υπέροχο πλάσμα ξεπροβάλλει μπροστά μας. Από εκείνα που ονειρεύεσαι να είναι δικά σου. Κρατάει δύο νεογέννητα γατάκια και μας λέει ότι μένει δίπλα, έμαθε ότι έχουμε θέμα με τα απροστάτευτα ζώα και μας ζήτησε επειδή ο ίδιος δεν μπορεί να τα φροντίσει να αναλάβουμε εμείς. Ωραία στιγμή. Η πόρτα άνοιξε διάπλατα και το πλάσμα προσγειώθηκε στον καναπέ. Πολύ διακριτικά πέρασε από ανάκριση. Τί δουλειά κάνει; Πόσο καιρό μένει εδώ; Πόσο χρονών είναι; Αν ζει μόνος; Εκεί πάθαμε ήττα, γιατί μένει με τη φίλη του, η οποία είναι αλλεργική. Και μετά το ''σοκ'' -αστειεύομαι- αποφασίσαμε ότι αυτό το πλάσμα είναι ένα από τα πιο ευαίσθητα παιδιά της πόλης. Και ότι η ζωή είναι γεμάτη εκπλήξεις. Γιατί τελικά το να ανοίγεις την πόρτα σε ωραίους ανθρώπους γαληνεύει το μέσα σου.

P.S. 1 Μια φίλη είπε ότι έρχεται η επιθυμία. Πλησιάζει.
P.S. 2 Είδες; Aυτό το κείμενο είχε άλλους ήρωες. Και δεν το πάλεψα καθόλου...

2 σχόλια:

UrbanTulip είπε...

Αυτά τα μικρά σημάδια/σκηνές γίνονται για να σου δείξουν ότι τα καλύτερα ακόμα να έλθουν και ότι ναι υπάρχουν υπέροχα πλάσματα εκεί έξω.
Αρκεί να έχει τα μάτια και την καρδιά σου ανοικτά για να τα βρεις.
χ

One of the people είπε...

Είδα απόψε λίγο από ένα παλό επεισόδιο του Sex and the city όπου η Carrie λέει τελειώνοντας ότι ο μεγάλος της έρωτας είναι η Νέα Υόρκη. Δεν ξέρω αν θα έρθουν, ξέρω ότι όμως ότι αγαπώ το ραδιόφωνο και δε θ' αφήσω κανέναν να μου το προσβάλλει as Carrie said.