2.12.08

τί θα γίνω όταν μεγαλώσω


Όταν ήσουν μικρός και σε ρωτούσαν τί ήθελες να γίνεις όταν μεγαλώσεις, δε θεωρούσες ότι αυτή η ερώτηση είναι τόσο βαρετή και σε κατατάσσει στους μικρούς, και πως θέλεις να κάνεις την επανάστασή σου; Αν ήξερα πώς είναι η ζωή του ενήλικα, θα είχα επιλέξει να μη μεγαλώσω ποτέ. Ωστόσο, εμένα τότε δε μου έφτανε που ήθελα να μεγαλώσω για να μη με θεωρούν μικρό, ήθελα να γίνω και πολιτικός. Και δεν φτάνει μόνο αυτό. Ήθελα να ασχοληθώ με τους φτωχούς αυτού του πλανήτη. Και βέβαια το σπούδασα όλο αυτό. Ευτυχώς πάλι, την κατάλληλη στιγμή αποφάσισα ότι θέλω να κάνω κάτι πιο gay. Δεν μου κάθονται οι γραβάτες. Τα κοστούμια πάλι είναι mods και ταιριάζουν με τη Vespa, οπότε δεν είχα πρόβλημα μ' αυτά. Κι έτσι δεν ασχολήθηκα με την πολιτική. Όταν μεγάλωσα πάντως έγινα αυτό που έγινα. Κι όμως αν με ρώταγες σήμερα τί θα ήθελα να γίνω άμα μεγαλώσω θα σου έλεγα αρχιτέκτονας. Να φτιάχνω κτίρια. Μικρά, μεγάλα, μοντέρνα, ενσωματωμένα στο αστικό τοπίο. Να φτιάχνω χώρους διαφορετικούς. Να στήνω σκηνικά. Minimal. Chic. Post-modern. Να διαλέγω έπιπλα Cappellini-Moooi-Magis, υφάσματα Marimekko, φωτιστικά Tom Dixon. Να εξοπλίζω κουζίνες με κατσαρόλες Iittala. Να παίζω με τα δομικά υλικά. Να δημιουργώ. Και κυρίως να διαμορφώνω τόπους που να τους ζουν οι άνθρωποι. Η αρχιτεκτονική και το design είναι παντού. Και είναι σε κάθε μας κίνηση. Σε κάθε αντικείμενο. Σε κάθε λογική. Όπου ζουμε και όπως ζούμε. Γι' αυτό στην επόμενη ζωή αποφάσισα ότι θα γίνω αρχιτέκτονας, γιατί σ' αυτήν εδώ μάλλον δεν προλαβαίνω. Ή προλαβαίνω αλλά ίσως να είμαι φυγόπονος για να ξεκινήσω από το μηδέν (για να λέμε και αλήθειες).


P.S. 1 Αφορμή γι' αυτό το κείμενο, μια σκέψη σε μια κατ' ιδίαν συνομιλία. Thanks για την έμπνευση γιατί βαρέθηκα να γράφω για πιθανούς-απίθανους έρωτες. Φτάνει πια.
P.S. 2 Αισθητική. Πόσο ελιτίστικα την ακούμε αυτή τη λέξη και πόσο καθημερινή είναι τελικά.
P.S. 3 Εσύ τί θα γίνεις στην επόμενη ζωή;

4 σχόλια:

the boy with the arab strap είπε...

το ιδιο ισχυει και για μενα ανθρωπε , στην αλλη ζωη θα μεγαλουργησουμε

Ο ψεύτικος Πέτρος είπε...

Το ξέρεις το γνωστό αστείο που ρωτάει κάποιος «Τι ήσουν στην προηγούμενη ζωή» και του απαντάνε «Ταραμοσαλάτα»!!! Άσχετο αυτό. Λοιπόν εγώ αν πετύχω τον στόχο μου σε αυτή τη ζωή, που είναι να γίνω καλύτερος άνθρωπος(;) δεν θα ξανά γυρίσω γιατί θα έχω ολοκληρωθεί και φτάσει στη Νιρβάνα!!! Αμέ έχω τέτοιες φιλοδοξίες. Το βλέπω βέβαια να καταλήγω και να βολεύομαι προς το παρόν με ένα παγωτό Νιρβάνα και πολύ μου πάει. Στην επόμενη λοιπόν που θα σκάσω πάλι μύτη, θα ήθελα-και σε παρακαλώ να το μεταφέρεις στους ιθύνοντες αν έχεις τα ανάλογα κονε- να έρθω ως χαζή γκόμενα τύπου Αλεξανδράτου(χωρίς τον εθισμό στην κοκαΐνη) γιατί μακάριοι οι πτωχοί-και με πολύ ωραίο κώλο- το πνευματι!

kat. είπε...

εγώ στην επόμενη ζωή μου σίγουρα θα είμαι γραφίστρια!
με τρελαίνει η ιδέα του να δημιουργώ σελίδες.. μέχρι πρότεινος έγραφα για να τις γεμίζω! γιατί λοιπόν να μην τις σχεδιάζω σε μια άλλη ζωή;;;;;;;;;

Spacie είπε...

λοιπόν στην επόμενη ζωή θέλω..
nuh i'll leave it to be a surprise
even to me