5.12.08

voyage


Ένα ταξίδι είναι η ζωή που πίσω δεν ξαναγυρνά. Έχει γίνει στίχος τραγουδιού ακριβώς έτσι, έχει γραφτεί σε βιβλία, σε άρθρα, έχει ειπωθεί σε παρέες, σε κατ' ιδίαν συζητήσεις, έχει γίνει το μην ξεχάσω στο post-it του ψυγείου. Κι όμως, αυτή τη ζωή πόσο τη σεβόμαστε; Πόσο την εκτιμάμε και πόσο την αγαπάμε; Συνήθως τη ζούμε όπως μας έρχεται, κι άλλες φορές της θυμώνουμε για όσα δεν μας φέρνει. Πολλές φορές την καταπιέζουμε, άλλες τόσες την υποσκάπτουμε και κάποιες άλλες την καταστρέφουμε. Παρόλα αυτά, τη θέλουμε. Γιατί κρύβει πάντα μέσα της μια ελπίδα, τυφλή. Την ελπίδα ότι θα φέρει το καινούριο, το διαφορετικό, το μοναδικό. Σκέφτομαι όμως ότι, όσο κι αν δεν είναι πάντα στο χέρι μας, είμαστε εμείς που της δείχνουμε το δρόμο. Της λέμε με τον τρόπο μας εκεί να με πας.
Στο μηδέν να με πας. Δύσκολο να μηδενίσεις το κοντέρ. Ακόμα κι αν το κάνεις, θα σε ανακαλύψει ο επόμενος έξυπνος υποψήφιος "αγοραστής" που θα έρθει με τον μηχανικό του για να σε ελέγξει. Πάντως, πολλές στιγμές θα ήθελα να ζω στο μηδέν. Χωρίς χιλιόμετρα. Και τα πρώτα μου χιλιόμετρα να τα κάνω στα στενά του Παρισιού. Ο οδηγός να είναι έξυπνος, χαρούμενος και δοτικός. Να ξέρει που με πηγαίνει, και με ποιό τρόπο. Άλλες φορές πάλι, θα ήθελα να είμαι εγώ ο οδηγός και να έχω ένα καλοσυντηρημένο αυτοκίνητο με κάποια χιλιόμετρα επάνω του. Στρωμένο που λέμε. Και να το οδηγώ στους δρόμους της νότιας Κρήτης. Κακοτράχαλους, αλλά όχι επικίνδυνους. Απλά περιπετειώδεις.
Επειδή όμως η ζωή σε πάει εκεί που τις δείχνεις, αλλά με τον τρόπο που θέλει αυτή, απόψε σκέφτομαι πως η λέξη voyage μ' αρέσει πολύ. Και ο δρόμος από τον οποίο θα ήθελα να με περάσει αυτό το βράδυ είναι ένας κι είναι μακρυά. Δεν είναι εκεί που της δείχνω να με πάει, αλλά είναι μια μικρή παράκαμψη που θα ήθελα να κάνω. Για να πάρουμε ένα συνεπιβάτη. Γιατί το ταξίδι δε μπορεί να είναι πάντα μοναχικό. Κάποιες στιγμές μπαίνουν στο αυτοκίνητο κι άλλοι. Κάποιοι οδηγούν, κάποιοι κάθονται στη θέση του συνοδηγού. Μια παράκαμψη να πάρουμε τον συνεπιβάτη, ο οποίος θα ξέρει να οδηγεί, αλλά στη θέση του οδηγού θα είμαι εγώ. Και να πάμε στο πιο αγαπημένο του σημείο στη γη. Το μέρος που θα τον έκανε να νιώσει όλο του το είναι. Ένα μέρος που θα μου αποκαλύψει κι εγώ θα το κρατήσω μυστικό.


P.S. 1 Αλήθεια υπάρχει ένα τέτοιο μέρος για σένα;
P.S. 2 Θα μου το πεις;
P.S. 3 Θα πάμε κάποτε;

P.S. 4 Μια σκέψη στο βράδυ της Παρασκευής που έγινε post, και ψάχνει παραλήπτη.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είτε στο Παρίσι, είτε στην Αθήνα σημασία έχουν οι συνταξιδιώτες. Αύτοι θα κάνουν τη διαφορά στο ταξίδι μας.... όσο για τα 'δικά μας' μέρη, ο κάθενας έχει το δικό του και προσκαλεί όποιον εκείνος θέλει....
Σίγουρα πάντως εκεί έξω υπάρχει κάποιος που θέλει να σου αποκαλύψει το δικό του μέρος.... είμαι σίγουρος γι'αυτο! :-)

lost thoughts, light ,love ,life είπε...

σε διαβαζω και ταξιδευω , ενα μερος μονο , εχω πολλα ωραια μερη να σου πω.....αν κρατας μυστικα ...

Ανδρέας είπε...

Ταξίδεψα...Ειλικρινά ταξίδεψα έξω από εμένα! Σε ευχαριστώ! Υπέροχο κείμενο!

Ανώνυμος είπε...

A片下載,成人影城,愛情公寓,情色貼圖,情色,色情網站,色情遊戲,色情小說,情色文學,色情,aio交友愛情館,色情影片,臺灣情色網,寄情築園小遊戲,情色論壇,嘟嘟情人色網,情色視訊,愛情小說,言情小說,一葉情貼圖片區,情趣用品,情趣,色情漫畫,情色網,情色a片,情色遊戲,85cc成人片,嘟嘟成人網,成人網站,18成人,成人影片,成人交友網,成人貼圖,成人圖片區,成人圖片,成人文章,成人小說,成人光碟,微風成人區,免費成人影片,成人漫畫,成人文學,成人遊戲,成人電影,成人論壇,成人,做愛,aio,情色小說,ut聊天室,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,尋夢園聊天室,080視訊聊天室,免費視訊聊天,哈啦聊天室,視訊聊天,080聊天室,080苗栗人聊天室,6k聊天室,視訊聊天室,成人聊天室,中部人聊天室,免費視訊,視訊交友,視訊美女,視訊做愛,正妹牆,美女交友,玩美女人,美女,美女寫真,美女遊戲,hi5,hilive,hi5 tv,a383,微風論壇,微風