31.8.08

O νόμος του dating

Αν είσαι οκτώ κοίτα από επτά μέχρι εννιά. Αν είσαι πέντε κοίτα από τέσσερα μέχρι έξι, κι αν είσαι ένα, τότε μην κοιτάς καθόλου. Δεν ξέρω ποιανού ιδέα είναι αυτοί οι νόμοι, αλλά εμένα πάλι δεν μ' αρέσουν καθόλου. Δεν καταλαβαίνω γιατί βάζουμε σε καλούπια το που και το ποιους θα κοιτάμε. Πού πήγε ο αντικομφορσμισμός μας; Τον εκπαραθυρώσαμε μαζί με τα συναισθήματα, κι έτσι στο τέως αγαπημένο μου Γκάζι, από το οποίο πήρα προσφάτως διαζύγιο γιατί εκπορνεύτηκε με χιλιάδες άσχετους επισκέπτες από τα νότια και τα δυτικά προάστια, το μόνο που βλέπεις είναι παιδιά που ψάχνουν τον αντίστοιχο αριθμό τους. Παιδιά που κοιτάνε μόνο την εμφάνιση, την ετικέτα, το στήσιμο. Και για να γνωρίσεις κάποιον και να τα φτιάξεις μαζί του πρέπει να πληρείς τα κριτήρια. Ποιά κριτήρια; Τα παραθέτω όπως μου τα παρέθεσαν κι εμένα, ένα ωραίο αυγουστιάτικο βράδυ Σαββάτου. Πρέπει να είσαι όμορφος, να έχεις σπουδάσει σε κάτι αμερικανικό, να φοράς rolex, να μένεις στα βόρεια προάστια, να μην καταπιέζεις, να μην ζητάς από τη σχέση σου, να προσφέρεις ό,τι έχεις να προσφέρεις, να κάνεις τον άλλο να νιώθει ελεύθερος, και στο τέλος να τα έχεις με τον εαυτό σου.
Εγώ ξέρω ότι τις δύο φορές που βγήκα ραντεβού και κόντεψε να πετάξει το στομάχι μου από την αγωνία, ούτε τί φόραγε, ούτε πού σπούδασε, ούτε αν είχε κοινωνική καταξίωση με ένοιαζε. Το μόνο που ήθελα ήταν εκείνο το φιλί φτάνοντας στο αυτοκίνητο. Βγήκα κι άλλα ραντεβού που οι άλλοι θα περίμεναν φαντάζομαι το φιλί από εμένα, αλλά έτσι πάνε αυτά τα πράγματα. Δεν τα παραγγέλνεις, έρχονται από μόνα τους.
Κι όμως, αυτό το ωραίο αυγουστιάτικο Σαββατόβραδο, αφού κλήθηκα, έδωσα το παρόν, αλλά ένιωσα ότι ήμουν παραγγελία και μάλιστα λάθος. Κάτι της έλειπε. Διότι αντί για φιλί, στο τέλος πήρα ένα ωραιότατο ''βρώμικο'', αφού πρώτα άκουσα την ανάλυση για τους νόμους του dating. Κι αναρωτιόμουν, αφού τα καλύπτω τα κριτήρια γιατί δεν προχώρησε; Σίγουρα κάτι θα είπα που θα κατάλαβε το αριστερό μου παρελθόν και παρόν και γι αυτό κόπηκα. Δε βαριέσαι. Εγώ θέλω να σε δω και να με δεις μες τα μάτια και να μην μπορώ να ανάψω τσιγάρο από το τρέμουλο. Αλλιώς δουλειά δε γίνεται. Αλλιώς, δεν θα είναι έρωτας, θα είναι άσκηση άλγεβρας και τα έχω ξεχάσει.

3 σχόλια:

tovenito είπε...

φιλί ηλεκτρονικό λοιπόν. χωρίς τρέμουλο. έτσι για το γαμώτο!
χα!

One of the people είπε...

Ουπς!
Savoir aimer...ξέρεις εσύ.

zappa είπε...

kai aytoi oi skatonomoi ti einai (gia na kseroume kai emeis oi neoteroi phgainontes sto gkazi pou den katalabainoun kai polla apo dress codes kai nomous)?

Pst milame gia vital information edw pera, pou isws me boh8hsei na katalabw giati ta teleytaia xronia oi empeiries mou apo to dating badizoun metaksy katastrofhs kai oloklhrotikou diasyrmou.