21.1.09

αλήθεια


Είναι πολύ δύσκολο να βλέπεις την αλήθεια απέναντί σου. Κι είναι ακόμα πιο δύσκολο να νιώθεις ότι έχεις μπει σε μια γυάλα, εσύ ο ίδιος, και ενώ θες να την σπάσεις, φοβάσαι κιόλας. Μετά από μια πολύ κατατοπιστική συνεδρία με την αγαπημένη μου "Ψ" πήρα πολύ homework, αλλά συνειδητοποίησα ότι κάνω και λάθη. Και το δικό μου λάθος είναι ότι έχω φτιάξει στο μυαλό μου μια ιδανική εικόνα, αφενός για μένα, κι αφετέρου αυτού που θα ήθελα να ζήσω. Κι έτσι επειδή είναι ιδανική δεν αφήνω κανέναν άνθρωπο να με πλησιάσει, γιατί πολύ απλά κανείς δε μπορεί να επαληθεύσει το σενάριό μου. Κι όλο αυτό πηγάζει από έναν "ακατανόητο" ανταγωνισμό με καταστάσεις του παρελθόντος, που οδηγεί σε ανταγωνισμό με τον εαυτό μου. Τα κατάφερα που λες να φτάσω και να φτιάξω την τέλεια εικόνα και δεν επιτρέπω σε κανέναν να μπει σε αυτήν. Σήμερα λοιπόν κατάλαβα πως όλα αυτά που κάνω από άμυνα κι από φόβο μήπως ξαναζήσω τα ίδια δύσκολα, με έβαλαν μέσα στη γυάλα. Κι αν θέλω να πάω πιο κάτω πρέπει να σπάσω τη γυάλα. Πώς εγκλωβίστηκα έτσι; Το έξυπνο πουλί από τη μύτη πιάνεται. Θα βρω τρόπο να τα καταφέρω. Θα βρω τρόπο να φέρω τους ανθρώπους κοντά μου. Πιο κοντά. Γιατί όπως λέει και η "Ψ" εγώ απορρίπτω τους άλλους πριν καν τους γνωρίσω. Γιατί αν έχουν αχίλλειο πτέρνα μου χαλάνε το σενάριο συμπληρώνω εγώ. Τέλος μ' αυτό. Ας ξανακατέβω στη γη, κι όσα ελατώμματα κι αν έχεις θα μ' αρέσουν. Θέλω γι' αυτά να σε βρω, να σε ερωτευτώ και να σε αγαπήσω. Δεν θέλω αυτά που με ενόχλησαν στη ζωή να τα κάνω κι εγώ. Γιατί δεν είμαι εγώ. Αλήθεια.

P.S. 1 Αν η αλήθεια είχε ευωδιά νομίζω ότι θα ήταν το άρωμα της ζωής μου. Πάντα το φοράω. Και τα καταφέρνω καλύτερα μαζί της.
P.S. 2 Title rejected: Αλήθεια ή ψέματα. Subtitle rejected: Πιστεύεις ότι αυτό το post λέει αλήθεια ή ψέματα;

7 σχόλια:

Hfaistiwnas είπε...

Προσωπική προσπάθεια θέλει η φάση.. αφού έχεις και την Ψ να σε καθοδηγεί είσαι καλά, και ελπίζω γρήγορα να μην την χρειάζεσαι..

υγ2, γιατί να λέει ψέματα; Δεν σε έχω για τέτοιο άτομο..

apparos είπε...

Για να μπήκες σε αυτή την γυάλα έχεις τους λόγους σου. Για να θέλεις να βγεις πάει να πει ότι θέλεις να ρισκάρεις.
Και επειδή το βλέπω λίγο εγωιστικά, αν θέλει ο άλλος πραγματικά ας δοκιμάσει λίγο παραπάνω, να σε ψυχολογήσει λίγο καλύτερα. Όλα έτοιμα στο πιάτο δεν γίνεται. Να αποδείξει ότι θέλει κάτι πιο δυνατό, τουλάχιστον αυτό εμπνέεις. Εσύ να έχεις απλά το χέρι σου διαθέσιμο, να σε αρπάξει ο άλλος να σε βγάλει από την γυάλα.

Ελπίζω να βγάζει νόημα το πιο πάνω.

Λέει, λες ότι δεν αφήνεις κανένα να σε πλησιάσει, ας σε βάλει κάτω και να 'ρθει κοντά σου.

Τώρα κάποιος θα πει γιατί ο άλλος να ρισκάρει και να επενδύσει σε κάποιο που δεν δείχνει ενδιαφέρον. Τι να πεις; Ότι δεν πλησιάζει την εικόνα που έχεις καθορίσει; Μάλλον...

Τώρα δες το και από την ανάποδη!

Ανώνυμος είπε...

Δύσκολο να βρούμε ανθρώπους όπως εμείς τους θέλουμε. Ο καθένας μας είναι τόσο διαφορετικός και αυτό (ίσως) είναι και η γοητεία του να γνωρίζουμε κόσμο και να κάνουμε φιλίες καισχέσεις. Όσο για τη γύαλα που λες, μάλλον είναι καθαρά άμυνα. Ίσως έχεις φτιάξει μια εικόνα για το πως θες να είναι ο άλλος και αυτή η εικόνα είναι τόσο τέλεια γιατί απλά ξέρεις ότι το τέλειο δεν ύπαρχει. Όποτε έχεις μια καλή δικαιολογία που δεν βρίσκεις κάτι 'ενδιαφέρον'.

kat. είπε...

πρώτον.. ναι πιστεύω πως αυτό το ποστ είναι αλήθεια! αν δεν είναι σημαίνει πως ξέρεις να γράφεις υπέροχα, γεγονός που έχω διαπιστώσει και παλιότερα!
δεύτερον.. σίγουρα δεν είσαι αδελφός μου; θέλω να πω, πως ζω παρόμοια φάση. μια κατάσταση που εγώ φαντάστηκα αλλιώς αλλά τελικά παρουσιάζεται τελείως αλλιώς και απ' οτι φαίνεται θα εξελιχθεί και αλλιώς! απογοητεύτηκα αλλά και εγώ θα προσπαθήσω να βαδίσω με τον τρόπο που περπατάει εκείνος! μάλλον αυτό θέλει! ίσως και όχι! γιατί δεν μπορώ να καταλάβω εσάς τους άνδρες; είστε "εκεί" γιατί θέλετε αλλά ξαφνικά αποφασίζεται να μην φύγετε από το "εκεί" αλλά γενικότερα να κάνετε και άλλους να έρθουν στο "εκεί"!
περίεργη φάση/ ζωή/ εποχή/ κατάσταση/ ημέρα/ χρονιά/ ευκαιρία/ δουλειά/ μουσική..
να είμαστε καλά!
μόνο αυτό δεν μένει άλλωστε;
και όλα τα άλλα θα έρθουν. και αν δεν έρθουν, μην σώσουν.. θα έρθουν κάποια άλλα. πολύ καλύτερα αυτή τη φορά!
θα το δεις!

tovenito είπε...

είσαι ένα ψέμα που λέει πάντα την αλήθεια

Ανώνυμος είπε...

Εγώ πιστεύω οτι αυτό το ποστ λέει με ωραία λόγια αυτά που ίσως κάποιος θα μπορούσε να πει πιο χύμα -αυτό που γράφεις-, κατέβα λίγο. Δεν λέω να συμβιβαστείς, λέω απλά να δίνεις ευκαιρίες στους ανθρώπους να σου δείχνουν αν αξίζουν, άσχετα αν περνάνε το κάστιγγκ για να παίξουν το σενάριό σου. Καταλαβαίνω ότι είσαι επιφυλακτικός 'επειδής' στο παρελθόν την έχεις πατήσει, αλλά οκ, αφήσου...το οτι κάποιος ακούει Βανδή δε σημαίνει ότι δεν μπορεί να παίξει στην ταινία σου. :)

One of the people είπε...

Αλήθεια, καταλαβαινόμαστε. Και είναι ωραίο.