15.4.10

Greece is for lovers*

Ένα είναι σίγουρο με έπιασε η άνοιξη. Ποιόν εμένα που δεν πίστευα σε τέτοια φαινόμενα. Ήμουν πάντα συγκροτημένος και υπηρετούσα με μανία τους στόχους μου. Μανία σου λέω, όχι αστεία. Αλλά φέτος μία η οικονομική κρίση, μία η καταστροφολογία, μία η καταστροφή η ίδια (περπατούσα προχτές στην Κηφισιά και δεν την γνώριζα, πολλά μαγαζιά άδεια), μία που δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει, μία που έχω βαρεθεί τη ζωή μου στο γραφείο (είπαμε οι κύκλοι είναι για να κλείνουν), μία που και οι υπόλοιποι γύρω μου βαριούνται που ζουν αποφάσισα ότι θέλω ταξίδια. Για αρχή το έχω ρίξει στην έρευνα για να κάνω κάτι hip ταξιδιωτικά θέματα στα περιοδικά. Μετά όμως έχω και πολύ άδεια και λέω να την πάρω επιτέλους. Δεν γίνεται που δεν γίνεται τίποτα, και να λείψω πάλι ίδια θα τα βρω τα πράγματα. Το θέμα είναι πως αποφάσισα να αγαπήσω την Ελλάδα. Αναζητώντας και ανακαλύπτοντας ξενώνες, ξενοδοχεία, γωνιές γραφικές έπαθα πλάκα. Κι εκεί που εκτός από τις Κυκλάδες όλα μου έμοιαζαν ίδια, τώρα δεν ξέρω πού να πρωτοπάω. Βουνό ή θάλασσα; Στεριά ή νησί; Δυτικά, βόρεια , νότια ή κεντρικά; Θέλω να πάρω το αυτοκίνητο και να χαθώ στη φύση. Αυτό είναι το δεύτερο σοκ που περνάω, διότι έχω πάθει μια πράσινη μετάλλαξη. Είναι τώρα καμιά βδομάδα που αφού απέρριψα τα εξωτερικά προσπαθώ να αποφασίσω προς τα που να κινήσω εσωτερικώς και δεν αποφασίζω. Τα θέλω όλα. Να πάω παντού. Εσύ τι λες;

P.S. 1 Kαι πού να σφίξουν οι ζέστες...
P.S. 2 Aς αγαπήσουμε ξανά αυτή τη χώρα. Θα μας αγαπήσει κι αυτή.
P.S. 3 Ας κάνουμε μία λίστα με τα αγαπημένα μας μέρη και ας δώσουμε ιδέες ο ένας στον άλλο. Let's play that game.
P.S. 4 Και στο τέλος θα φτιάξουμε ένα post με τα go και τα don't go.


*Ο τίτλος είναι δανεικός από την ομάδα που σχεδιάζει αγαπημένα Greek Chic αντικείμενα.

15 σχόλια:

Hfaistiwnas είπε...

Προσωπικά προτιμώ Ελλάδα! :)
Να πας παντού!
Μάλλον φταίει η Άνοιξη, έχεις δίκιο!

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Κανόνας 1ος: Το Καλοκαίρι δεν φεύγουμε ΠΟΤΕ από την Ελλάδα.
2ος: Ξεκολλάμε, επί τέλους από τις Κυκλάδες (ή, έστω, από την Μύκονο!!!), και δοκιμάζουμε κι άλλα μέρη. Θα μας εκπλήξουν...
3ος: Άν πάμε κάπου με αυτοκίνητο, θα εκπλαγούμε από την μεγάλη οικονομία, σε σχέση με τα πλοία, και θα έχουμε απόλυτη ελευθερία κινήσεων. Θα εκπλαγούμε, επίσης, από το γεγονός ότι όλα τα μέρη στην Ελλάδα είναι πολύ πιο κοντά απ' όσο νομίζουμε και τα περισσότερα αντιμετωπίζονται ακόμη και με 2-3 ημερών απόδραση.

Έπειτα από πολλά χρόνια κολλήματος στην Μύκονο, όπου ούτως ή άλλως, περνάω μεγάλο μέρος του χρόνου, απηύδησα πέρυσι και είπα, όσο είναι καιρός, να δοκιμάσω επί τέλους κι άλλα μέρη. Και έτσι, μέσα σε 4-5 τριήμερα ή τετραήμερα, κόντεψα να γυρίσω την μισή Ελλάδα, απλά, εύκολα, οικονομικά, χωρίς να νοιάζομαι για δρομολόγια ή ο,τιδήποτε άλλο.
Η πιο απλή και συγκλονιστική επιλογή είναι η Μάνη. Φοβερό τοπίο, υπέροχο φως (αν φωτογραφίζεις), ωραίες θάλασσες - και μόνο 3-4 ώρες από την Αθήνα.
Την συνιστώ ανεπιφύλακτα για αρχή...

Υ.Γ.: Έχεις μπει σε μεγάλη φάση αλλαγών, τυχερέ!!!
:-)

Athanasios Int είπε...

απο κλιμα και θαλασσα ειμασε σουπερ....απο αλλα πασχουμε...μπανια εδω....τα υπολοιπα μαλλον εξωτερικο...αν οικονομικα δεν βγαινω μονο τοτε εδω...εξαρταται και τι σε κραταει και τι οχι...
φιλια

DaisyCrazy είπε...

Πήγα πέρσι Μάνη και εκπλάγηκα ευχάριστα. Μήναμε στην Καρδαμύλη που'ναι μικρό χωριό και φοβόμουν πριν πάω ότι θα'ναι βαρετά και θα πλήξω αλλά καμιά σχέση. Είναι όμορφα, πανέμορφα, ειδιλιακά. Έχει και νυχτερινή ζωή αν θες. Έχει και παραλίες. Ήταν γεμάτη κόσμο αλλά δεν υπήρχε βαβούρα. Η εξυπηρέτηση όπου κι αν πήγαμε άψογη. Θέλω να ξαναπάω και στη συστήνω ανεπιφύλακτα!

Φέτος λέω να πάω Σύρο. Για να δούμε :)

Πάντως για διακοπές ψηφίζω Ελλάδα δαγκωτό. Γιατί να πάω σε μια παγωμένη ευρωπαϊκή χώρα ενώ μπορώ να πάω στις ομορφιές της Ελλάδας, να κάνω τα μπάνια μου, να χορτάσω μπλε ουρανού και θάλασσας;

One of the people είπε...

@ Hfaistiwnas... Να μας πεις τον αγαπημενο σου προορισμο!!!

One of the people είπε...

@ Αsteroid @ Daisy. 2 ψήφοι για Μάνη...και συνεχίζουμε!!!

One of the people είπε...

@ hug. Συμφωνουμε απολυτα αγαπητε. Αν θες να γινεις πιο συγκεκριμενος για το Ελλαντα θα το εκτιμουσα. Ειπαμε we play the game. :)

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Μια και με την Daisy γίναμε πια πολλοί, να πω ότι ξεκίνησα πέρυσι μια μέρα για την Μεσσηνιακή Μάνη, έτσι, χωρίς πρόγραμμα, χωρίς νάχω κλείσει, χωρίς να ξέρω τίποτε συγκεκριμένο... Έφτασα σε 3 περίπου ώρες, χαλαρά, στην Καλαμάτα και συνέχισα προς Καρδαμύλη. Η διαδρομή από Καλαμάτα προς Καρδαμύλη γίνεται ξαφνικά απολύτως μαγευτική. Όταν φτάνεις πια σε σημείο να βλέπεις την θάλασσα, έχει υπέροχους γαλαζοπράσινους τόνους... Η παλιά Καρδαμύλη είναι ένα όνειρο κι οι άνθρωποι φιλικοί.
Έμεινα στην Στούπα, λίγο έξω από την Καρδαμύλη. Είναι το τουριστικό κέντρο της περιοχής, λόγω της παραλίας της και του ότι έχει σχετικά έντονη νυχτερινή ζωή. Ωστόσο, δεν λέει πολλά πράγματα... αλλά έχει καλό φαγητό και τιμές λογικές.
Με βάση την Στούπα έκανα ολοήμερες εκδρομές στην Μάνη κι έφτασα ώς το Ταίναρο. Παντού τάξη, καθαριότητα και υπέροχα νερά. Έχω προγραμματίσει να πάω και φέτος για 3-4 μέρες - αξίζει κι έχω αρκετά ακόμη να δω...
Ελπίζω ότι και η Daisy θα έχει ανάλογες εντυπώσεις.

One of the people είπε...

Δεν εχω λογια. Ειναι τοσο ωραια η περιγραφη σου...Με ταξιδεψες εκει. Καποτε πριν χρονια καποιος που τοτε αγαπουσα μολις χωρισαμε πηγε διακοπες εκει και απο τη μια αυτο το μερος το εχω καπως μισησει κι απο την αλλη παντα ηθελα να δω που πηγε αυτος τοτε...Καψιμο!

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Ρίξε μια ματιά στο mail σου τότε - κι αν μπορείς ακόμα να αντέξεις, μη πας!!!
;-)

Hfaistiwnas είπε...

Δεν έχω πάει και σε πολλά μέρη..
Προς το παρόν θα προτιμούσα Καστοριά που βρίσκομαι κιόλας.. καλά είναι, ήσυχα..

Jenna Maroney είπε...

Would you care for some company? I am in desperate need of a holiday myself...

One of the people είπε...

Why not? Come come...

xryc agripnia είπε...

Ηπειρος και παλι ηπειρος!

One of the people είπε...

Eπιτέλους και κάποιος μακριά από την Πελοπόνησο.