22.5.09

αγέρωχα

Μου ζητάς να με συναντήσεις μετά από καιρό / θυμάμαι την τελευταία τυχαία επικοινωνία / έκανες πως δεν με είδες / ήσασταν μαζί ευτυχισμένο και κομψό κοινωνικό ζευγάρι / γεμάτο φινέτσα άποψη και χαμόγελα.
Δέχομαι / είσαι με τα ίδια ιδρωμένα χέρια / και τα στριφτά τσιγάρα / μου μιλάς ακατάπαυστα / για το μέγεθος του έρωτα σου / για εκείνον / ζητάς να σε βοηθήσω / αν σ' αγαπώ, να σε βοηθήσω να τον ξανακατακτήσεις / αυτόν που διάλεξες / τον καλό μου φίλο που αγάπησες / πίσω από τη δική μας ιστορία / στα κρυφά / ζητάς να με δεις να μου μιλήσεις / να μου εξομολογηθείς / όχι για μένα / για κείνον / που τόσο βοήθησα παλιά / και τόσο καλά τον ξέρω / που μου 'χει υποχρέωση / και θα καθίσει να μ΄ακούσει / να του ζητώ να σε δεχτεί ξανά / για κείνον / που ακόμη αγαπάς.
Ξεχνάς ότι αυτά τα λες σε μένα / σε μένα που παράτησες / για να πας σ' αυτόν / νιώθω ήρεμος / αντέχω / σε κοιτώ αγέρωχα / σαν ασθενή σε προγραμματισμένη συνεδρία σε κοιτώ στα μάτια / να μου μιλάς για την αγάπη που νιώθεις / για την συμπεριφορά του, που δεν καταλαβαίνεις / για την μοναξιά που νιώθεις / μου μιλάς γι αυτόν / και είμαι απέναντι σου αγέρωχος / να σε κοιτώ κατάματα.
Μου ζητάς να φύγουμε από το καφέ / να πάμε σπίτι να χαθείς στη αγκαλιά μου / να κλάψεις ελεύθερα / όπως παλιά /που όλα τα ξόρκιζα / με την ηρεμία μου.
Σου λέω πως έχω αλλάξει σπίτι πια / τι να το κάνω το παλιό / μένω σε ένα μικρό τώρα / δε δέχομαι επισκέψεις / ξαφνιάζεσαι / δεν καταλαβαίνεις το μέγεθος του όχι μου / συνεχίζεις να μου μιλάς / τώρα λες τις λεπτομέρειες / πως ξεκίνησε /τότε που έλειπα ταξίδι 10 ημερών πως είχατε αποφασίσει να μη μου το πείτε / μη πληγωθώ / σωστό / άλλωστε τα σημειώματα / στο ψυγείο σπάνια πληγώνουν / γιατί όταν τα διαβάζεις / δεν υπάρχουν μάρτυρες.
Ξεχνάς να μου αναφέρεις / την αλλαγή αριθμού στο κινητό, όπως και τη νυχτερινή εισβολή / στο σπίτι για να πάρεις τα πράγματά σου / σε μέρα που έλειπα / ξεχνάς να με ρωτήσεις πως ένιωσα / ξεχνάς / κι εγώ αγέρωχος / να σε κοιτώ / τον πονεμένο σου διαψευσμένο έρωτα να μου διηγήσαι σαν καλός φίλος / με μεγάλα περιθώρια κατανόησης / αλλά μικρό σπίτι / κι ακόμη μικρότερη διάθεση οίκτου / για σένα και τις επιλογές σου / σ' ακούω με προσοχή / δεν υπάρχω στο σήμερα σου πουθενά / κι όμως ακόμη σανίδα σωτηρίας με θεωρείς / μονό που παλιά ήταν από το περίσσευμα της αγάπης μου για σένα / και τώρα είναι από το υστέρημα του πόνου που κληρονόμησα από τη συμπεριφορά σας / άλλα μεγέθη πια.
Και ταυτόχρονα βλέπω / να είσαι απόλυτα εγώ / το δικό μου δημιούργημα / μόνο στο πιο απαίδευτο του / κάτω από το αγέρωχο βλέμμα μου / χαμογελώ ικανοποιημένος / για το αποτέλεσμα / για την συναισθηματική σου απώλεια / παραμένω αδιάφορος / αγέρωχος.
Εχουν περάσει ήδη τέσσερις ώρες / κανονικά θεατρικό / σηκώνομαι και σε χαιρετώ / πρέπει να φύγω / ο χρόνος μου για σένα τελείωσε / τελείωσε λυπάμαι λέω / και σε κοιτώ στα μάτια,
που δακρυσμένα ζητούν βοήθεια / στον πεζόδρομο / έξω απο το σπίτι μου / που δεν δέχεται επισκέψεις / αγέρωχα.
Εχει περάσει η ώρα / κάτι που ήθελα να κάνω το ξέχασα / είμαι εδώ στη μέση της νύχτας / δεν ειμαι πια αγέρωχος / είμαι εγω πια / στο σπίτι που δεν δεχεται επισκέψεις / να γράφω εδώ / για σένα / που είσαι / αλλού / οριστικά. Κι εγώ θρύψαλα.

P.S. 1 Αυτή η κατάθεση ψυχής ανήκει στην "Αισθηματική Ηλικία".
P.S. 2 Είναι σπάνιες οι φορές που διαβάζεις ένα κείμενο και νιώθεις πως θα μπορούσες να το έχεις γράψει εσύ. Διαβάζοντάς το, λοιπόν, ένιωσα ότι η ιστορία και ο τρόπος που την καταθέτει ο συγγραφέας της, θα μπορούσε να ήταν δική μου. Ζωή μου. Κομμάτι μου. Και μάλλον είναι. Γι' αυτό αγάπησα αυτό το κείμενο και με την έγγραφη άδειά του συντάκτη του φυσικά, την αναδημοσιεύω.

P.S. 3 Ευχαριστώ για τις λέξεις.
P.S. 4 Αγέρωχος. Θρύψαλα. Δημιούργημα. Σπίτι. Γράφω. Απαίδευτο. Μικρό. Επισκέψεις. Κατανόησης. Πράγματα. Έρωτα. Αγαπάς. Ψυγείο. Αγκαλιά. Διαψευσμένο. Ελεύθερα.
P.S. 5 Και όσα δε σβήνουν, ας γίνουν προίκα μας. Για τον άνθρωπο που αύριο θα είναι εδώ και θα μας δώσει ό,τι του δώσουμε. Να του δώσουμε αγάπη, ισορροπία. Να μας δώσει ισορροπία, αγάπη.

9 σχόλια:

apparos είπε...

ανήκει στο παρελθόν, για κάποιους ανήκει στο μέλλον. Να ένας τρόπος να το δεις!
Ξορκίζοντας το παρελθόν!

One of the people είπε...

Χθες βραδυ νομιζω οτι δυο ανθρωποι ξορκισαν το παρελθον.

Artanis είπε...

πανέμορφη ανάρτηση...
καλημέρα και καλό Σ/Κ να έχεις...

One of the people είπε...

Επισης.

"Αισθηματική ηλικία" είπε...

Σας εχω σχετικές ευχαριστίες κι αφιερώσεις στη γειτονιά μου.

Ετοιμοι λοιπόν για ενα συναροπαστικό weekend!

mahler76 είπε...

σε τέτοια κείμενα πρέπει να μπαίνει προειδοποίηση περιεχομένου...
Με κατέστρεψε το συγκεκριμένο.

ProFyLaKtiKo είπε...

να είσαι απόλυτα εγώ / το δικό μου δημιούργημα / μόνο στο πιο απαίδευτο του / κάτω από το αγέρωχο βλέμμα μου / χαμογελώ ικανοποιημένος / για το αποτέλεσμα / για την συναισθηματική σου απώλεια / παραμένω αδιάφορος / αγέρωχος
άουτς. σκληρό.

One of the people είπε...

"Αισθηματική ηλικία", οι ευχαριστίες είναι δικές μου.

One of the people είπε...

mahler76, αυτός είναι ο σκοπός. Η καταστροφή. Γι' αυτό και η αναδημοσίευση.

ProFyLaKtiKo, είναι σκληρό ό,τι ζούμε τελικά.