31.5.09

gym me! gym me! gym me!



Πάντα πίστευα ότι το να τρέχεις στα γυμναστήρια είναι από κουραστικό μέχρι αδιάφορο. Μου έμοιαζε σαν καψόνι. Βαριόμουνα ρε παιδί μου να ζήσω αυτή την ταλαιπωρία. Βέβαια, όσο μεγαλώνω, καταλαβαίνω ότι δεν αρκεί να προσέχεις τη διατροφή σου, πρέπει να αθλείσαι κιόλας για να είσαι σε καλή φυσική κατάσταση. Είδες, πόσο ωραία έχω παπαγαλίσει την καραμέλα. Κι εκεί που λες, που έχω ψάξει πολύ να βρω ποιος γυμναστής θα μου δώσει το κίνητρο, πέφτει στα χέρια μου ένα πολύ έξυπνο φυλλάδιο από ένα γυμναστήριο μόνο για personal training. Εδώ είμαστε λέω και κλείνω το πρώτο ραντεβού. Ωραία μου τα λένε, νιώθω οικεία, γιατί όχι; Έτσι και ξεκινάω. Κι εκεί που μου φαινόταν απλό, καταλαβαίνω πως το απόλυτο σώμα μετά βασάνων και κόπων κατακτάται. Τί ποδήλατο, τι κοιλιακούς, τι power plate; Όλα στο μυαλό μου μοιάζουν τις πρώτες ημέρες σαν κακόγουστο αστείο που μου κάνει κάποιος. Ο εαυτός μου δηλαδή, παρότι η διάγνωση έλεγε ότι είμαι σε καλή σχετικά φυσική κατάσταση. Παρόλα αυτά, αναζητώντας το χαμένο μου κίνητρο, έβλεπα τον γυμναστή μου σαν μια καλή περίπτωση. Στην πορεία συνειδητοποίησα ότι δε χρειαζόμουν ένα τόσο φτιαχτό κίνητρο. Άσε που είναι married. Οι ενδορφύνες άρχισαν να βγαίνουν στην επιφάνεια, και όπως λένε οι Ψυχογιατροί βοηθάνε στην καλή διάθεση. Τώρα εγώ πώς γίνεται να βγαίνω από το γυμναστήριο-βασανιστήριο μ' ένα χαμόγελο αισιοδοξίας που ούτε στα καλύτερα μου όνειρα δεν είχα φανταστεί, απορώ. Όπως επίσης δεν είχα φανταστεί ότι τρεις με τέσσερις φορές την εβδομάδα θα ξύπναγα και το πρώτο πράγμα που θα έκανα, θα ήταν να φορέσω φόρμα και να βγω στο δρόμο. Μη με πάρει και κανένα μάτι και με παρεξηγήσει φοβάμαι. Έχω βρει τη χαρά της ζωής. Είναι πολύ ωραίο να πηγαίνεις κόντρα στον εαυτό σου και να βρίσκεις ικανοποίηση και ασφάλεια σε πράγματα που δεν είχες φανταστεί. Άσε που το κίνητρο και ο στόχος μου έχουν βάθος χρόνου, κι αυτό με κρατά ζωντανό. Κάποιες φορές αναρωτιέμαι αν θα δω αποτελέσματα, αλλά προσπαθώ αυτή τη σκέψη να την απομακρύνω. Μη τραβάω τόση ταλαιπωρία για το τίποτα. Βλέπεις, αυτή η ανυπομονησία μου με ταλαιπωρεί, και πρέπει να την μανιπουλάρω. Άλλες πάλι φορές σκέφτομαι ότι το gym είναι ακόμα ένας στόχος που είχε τεθεί μέσα στο therapy και νιώθω ασφαλής που τον κατακτώ. Μπορεί να μου πήρε αρκετό καιρό μέχρι να το αποφασίσω, αλλά τώρα που το αποφάσισα θέλω όλο και περισσότερο. Προλαβαίνω και τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου έχω να σου πω.

P.S. 1 Το κίνητρο για ό,τι θέλουμε να κάνουμε το έχουμε πάντα μέσα μας τελικά.
P.S. 2 Όλα στη ζωή είναι στόχος. Όλα μπορείς να τα καταφέρεις.

P.S. 3 Την ασφάλεια μας τη δίνει ο εαυτός μας και όσα κάνουμε γι' αυτόν και με αυτόν.
P.S. 4 Ta εικονιζόμενa βαράκια είναι δημιουργία των Greece is for lovers και ονομάζονται Build your myth. Ι love Greece is for lovers. Τρία παιδιά που ασχολούνται με το design έχοντας πάντα τη δική τους "ελληνική" ματιά στη δημιουργία τους.

13 σχόλια:

tovenito είπε...

ποπο κουράστηκα μόνο που το διάβασα! αλλά θέλω κι εγώ ρε γμτ!μια απόφαση όπως λες είναι!

One of the people είπε...

έρχεται μια μέρα που ξεκινάς χωρίς να το καταλάβεις. Αρκεί το μέσα σου να το έχει δουλέψει.

Leviathan είπε...

kali gim loipon!!!poli kala ekanes!!!!kalispera!!!

Elementstv είπε...

Γενικα η γυμναστικη σε κανει να αισθανεσαι τελεια,οπως και η σοκολατα....

turigr είπε...

Σου εύχομαι να το συνεχίσεις και να μη βαρεθείς κάποια στιγμή και τα παρατήσεις.
Προσοχή με το power plate. Δεν είναι και τόσο ασφαλές όσο φαίνεται. Είναι πολύ λίγα τα μηχανήματα αυτού του είδους που κάνουν τις σωστές κινήσεις και τα περισσότερα γυμναστήρια δεν τα διαθέτουν γιατί είναι πανάκριβα.

.......marmarigi....... είπε...

kali h gimnastiki ,alla ta gymnastiria einai san tis konserves , athlisoy monos .

apparos είπε...

I love Dido :)

One of the people είπε...

@ Leviathan. Thank u!

@ Elementstv. No more chocolate!

@ turigr. Προσέχω.

@ photonio. Αμα μπορούσα μόνος θα το έκανα.

@ apparos. Άσχετο αλλά καλό!

the boy with the arab strap είπε...

ela sta whats street party na xorepseis , filia .

One of the people είπε...

Κάνω κι άλλη δουλειά. Όλο χορεύω. Στο ταψί.

"Αισθηματική ηλικία" είπε...

Εξοχη ανάρτηση μαθημάτων αυτοεκτίμησης. Εύγε!!!

One of the people είπε...

Λες ε?

mahler76 είπε...

ααα είναι ωραίο το gym αυτό να λέγεται!!!