4.10.08

μικρά βεγγαλικά*

Σαν υγρασία πρωινή με ζωντανεύεις / στο αστραφτερό σου πουθενά με τριγυρνάς / με ρίχνεις στη φωτιά από ένα όνειρο / και με ξυπνάς.

Γέμισε χώμα ο αέρας που αναπνέεις / το τελευταίο σου τσιγάρο έγινε σκόνη / πέρασε δίπλα μου η νύχτα σαν αμίλητη / σε μια οθόνη.


Όμως εγώ θα είμαι δίπλα σου κι ας άργησα / θα σε προλάβω στο λιμάνι ξημερώματα / θα πέφτουν γύρω μας μικρά βεγγαλικά / χιλιάδες χρώματα.


Γέμισε χώμα ο αέρας που αναπνέεις / το τελευταίο σου τσιγάρο έγινε σκόνη / πέρασε δίπλα μου η νύχτα σαν αμίλητη / σε μια οθόνη.


Σαν υγρασία πρωινή με ζωντανεύεις / και όποιος δεν τόλμησε να φτάσει μέχρι εδώ / πηδάει κλείνοντας τα μάτια στο γκρεμό / και πετάει.

P.S. 1 *Ελεωνόρα Ζουγανέλη / Album: Έλα 2008 / Μουσική: Φίλιππος Πλιάτσικας / Στίχοι: Κώστας Τζάνος
P.S. 2 Για εκείνους από εμάς τους λίγους ή τους πολλούς που δεν πήγαμε στο λιμάνι ξημερώματα, δεν αντιληφθήκαμε τα μικρά βεγγαλικά να πέφτουν γύρω μας και δεν είδαμε τα χιλιάδες χρώματα.
P.S. 3 Επειδή πριν μερικούς μήνες δεν πήγα στο λιμάνι, αλλά στο αεροδρόμιο, ακούγοντας σήμερα αυτό το τραγούδι διαπίστωσα ότι δεν τόλμησα να φτάσω στο λιμάνι, πήδηξα κλείνοντας τα μάτια στο γκρεμό και πέταξα. Και προσγειώθηκα.
P.S. 4 Λες να μην τα δω ποτέ τα μικρά βεγγαλικά; Θα τα ανάψω μόνος. Να μάθεις. Αλλά παραμύθι δεν ξαναπιστεύω.

2 σχόλια:

.......marmarigi....... είπε...

nomiza oti exeis grapsei esi toys stixoys, moizoyn ligo me stixoys apo tripes , (akoyw twra sto radio ....einai h agapi ena taxidi apo pligi se pligi , bale fwtia se oti se kaiei .....

Λουλούδι είπε...

Πανω απο ολα πρεπει να ειμαστε αισιοδοξοι,για ολα υπαρχει η σωστη στιγμη,θα δεις τα μικρα βεγγαλικα τοτε, οπως εσυ τα ονειρευεσαι.