5.9.09

i love kitsch? no never

Μόνο σαν παρωδία μπορεί να δει κανείς όσα συμβαίνουν στη χώρα εδώ και μέρες. Γιατί αν τα δει σοβαρά θα αρχίσει να τρέχει. Στεναχωριέμαι πολύ που αυτός ο τόπος κατάντησε έτσι. Και ξέρεις κάτι, φταίμε εμείς που επιτρέπουμε την κατρακύλα στην αποθέωση του kitsch. Όταν ήμουν μικρός δεν είχα φανταστεί ότι θα έβλεπα διαφήμιση στην τηλεόραση που θα μου έλεγε κάποιος ότι το όνειρό του είναι να γνωρίσει την Βίκυ Καγιά, ούτε ότι η αριστερά θα ενταφιαζόταν από μόνη της, ούτε ότι θα ήμασταν ένα βήμα πριν τη διάλυση και για να το ξεχάσουμε θα κάναμε εκλογές. Και μπορώ να σου λέω χιλιάδες τέτοια αλλά ποιό το νόημα; Όταν ήμουν μικρός δεν ήθελα να βλέπω ανθρώπους να πεινάνε, ούτε γέρους να ζητιανεύουν. Δεν ήθελα επίσης να βλέπω τεράστια τζιπ να με περιτριγυρίζουν, ούτε ανθρώπους να λυμαίνονται αυτό που δεν τους ανήκει, τον τόπο μας. Και από αυτά μπορώ να σου πω χιλιάδες αλλά ποιό το νόημα; Ή μένεις ή φεύγεις σε αυτό τον τόπο. Και μπορεί από επιλογή να γύρισα και τώρα να πρέπει να υπερασπιστώ την απόφασή μου αυτή, αλλά η απογοήτευση είναι μεγάλη και ο κατήφορος δε σταματά. Έχω την αίσθηση ότι αυτό που γίνεται στον τόπο μας σήμερα είναι η απόλυτη παραδοχή της παρακμής. Μοιάζει σαν ένα μεταμοντέρνο μεσαίωνα του kitsch. Και δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να σου δώσει μια μικρή ελπίδα. Τόση δα για να μπορέσεις να υπάρξεις σ' ένα σύνολο που αυτοκαταστρέφεται και σε συμπαρασύρει κι εσένα μαζί, χωρίς να μπορείς να αντισταθείς. Απλά γιατί δεν έχεις το κουράγιο. Νιώθεις τη ματαιότητα σε όλο της το μεγαλείο. Δεν ξέρω αν κι εσύ νιώθεις έτσι, δεν ξέρω αν κι εσύ θες να αντισταθείς, δεν ξέρω αν καταλαβαίνεις τι θέλω να πω. Ξέρω όμως ότι κάποτε θα έρθει η αναγέννηση και θέλω να τη ζήσω για να μπορέσω να αναπνεύσω ξανά.

P.S. 1 Όπου kitsch, σκέψου τον πιο σαρκαστικό χαρακτηρισμό καταστάσεων λύπης που βλέπεις πολύ εύκολα γύρω σου.
P.S. 2 Κι ο έρωτας μοιάζει να μην είναι αρκετός να σε κάνει ευτυχισμένο.
P.S. 3 Καλή kitschάτη προεκλογική περίοδο.

9 σχόλια:

Hfaistiwnas είπε...

"Μεταμοντέρνος μεσαίωνας του kitsch" ωραία ορολογία! Ελπίζω να έρθει γρήγορα η Αναγέννηση..
Καλή... προεκλογική περίοδο..

Καλό βράδυ!

δημήτρης είπε...

Δυστυχώς η 'kitschάτη προεκλογική περίοδος' περιλαμβάνει και όλη τη kitsch αισθητική της αφίσας που θα υπάρχει σε κάθε βήμα μας, σε κάθε δρόμο και σε κάθε στενό. Όσα δέντρα κάηκαν φέτος στις φωτιές άλλα τόσα θα κοπούν για να τυπώσουν τα κόμματα και οι πολιτευτές τις αφίσες τους και τα 'πλούσιά' βιογραφικά τους.

mahler76 είπε...

αυτή είναι η Ελλάδα αγαπητέ μου.

.......marmarigi....... είπε...

ο μεσαιωνας δεν ηταν τοσο τρομακτικος οσο τον παρουσιαζουν , απλα σκεψου οτι για να ερθει αναγεννηση πρεπει πριν να ερθει η παρακμη , το κακο με εμας εδω ειναι οτι η παρακμη εχει εθρει και δεν λεει να φυγει , παρατεταμενη και νωθρη

Artanis είπε...

Λείπω, είμαι εκτός...
θα τα μαθαίνω μέσω νετ, αλλά και πάλι, μακριά θα είμαι, και μάλιστα με απόσταση ασφαλείας...
Υπομονή...Σε φιλώ...

karkinos7 είπε...

Παρακμή,ματαιότητα και νωθρή αντίδραση απο όλους μας,καθώς φαίνεται να μας αρέσει ή το χειρότερο να μας βολεύει αυτή η στασιμότητα.Δε βλέπω να έρχεται γρήγορα η αναγέννηση καθώς δεν αφουγκράζομαι κανένα κοινωνικό ρεύμα που να μπορεί να τα αλλάξει. Την Καλησπέρα μου!

Elementstv είπε...

@mahler:Αυτος ειναι ο κοσμος πες καλυτερα.

Παντου βλεπεις μια στροφη προς τη παρακμη.

Απο το παιδι που εχει ονειρο του να δει την καγια ,μεχρι την μπουζοκογκομενα και μπουζουκογκει που εχει ως ειδωλο του την Carrie Bradshaw(νομιζοντας οτι ειναι το ιδιο fabulous στον αληθινο κοσμο),απο τα κομματα που πλεον ουτε καν υποκρινονται οτι ασκουν σοβαρη πολιτικη μεχρι τον καθε νεοπλουτο που απαιτει αποζημιωση επειδη του καηκε το αυθαιρετο.Παντου παρακμη.Προσπαθουσα ξερεις να ειμαι αισιοδοξος(και ακομη ειμαι)αλλα καταλαβα οτι το να μην αναγνωριζω την καταντια στην οποια εχει υποπεσει ο κοσμος(και η Ελλαδα πιο πολυ ακομη) δεν ειναι αισιοδοξια, απλα μαλακια ειναι!!!

Δυστυχως νιωθω οτι ολους μας παρασερνει το ρευμα σιγα σιγα!!

DaisyCrazy είπε...

η μόνη λύση είναι η φυγή σε άλλη γη σ’άλλα μέρη κάθε δύο χρόνια που παίζεται το πανηγύρι στις οθόνες. τι άλλο;
γιατί αν περιμένουμε να δούμε μια άσπρη μέρα απ’τους πολιτικούς που άλλο από ψέματα και θεατρινισμούς δεν ξέρουν, τότε ζήτω που καήκαμε!

tito είπε...

Paidia kalo xeimwna!!!!! keep blogging