31.10.08

boys and the city

Οδηγώντας χθες βράδυ στο κέντρο της πόλης, παρατηρούσα τους περαστικούς. Ποιοί είναι οι σωστοί γκόμενοι και πού τους βρίσκεις; Αυτή η ερώτηση πέρασε από το μυαλό μου, που κολλάει μερικές φορές σε standards και life style εικόνες. Συνήθως οι σωστοί γκόμενοι περπατάνε στην Πανεπιστημίου. Είναι μεταξύ alternative και trendy κι έχουν ακουστικά στ' αυτιά. Προορισμός τους είναι το μετρό, κι όλα τα cozy μέρη στο ιστορικό κέντρο, βλ. Κολοκοτρώνη. Κοιτιέστε αλλά δεν κάνει κανείς την κίνηση. Η επόμενη κατηγορία είναι οι γκόμενοι που κυκλοφορούν στο Γκάζι και φτάνουν μέχρι Μεταξουργείο. Στην καλύτερη περίπτωση έχουν μηχανή, κι έναν αέρα look at me, με θέλεις ε; Θα σε ήθελα αν δεν είχες τόση αυτοπεποίθηση.
Οι φυλές της Αθήνας όμως είναι πολλές. Οι λάθος γκόμενοι είναι παντού και σε περιμένουν να κάνεις το λάθος. Στο Κολωνάκι, typical νεόπλουτοι που συνήθως έχουν κατέβει από τις κοντινές συνοικίες του κέντρου. Στα προάστια, όσο πιο βόρεια τόσο πιο Ralph Laurent φλωράκια, όσο πιο νότια τόσο πιο Disquared wanna be τυπάκια. Ανατολικά το χάος, δυτικά η απόλυτη deca. Όσες φορές με έβγαλε ο δρόμος σε λάθος σημείο, ένιωσα γυμνός χωρίς διαβατήριο.
Οδηγώντας, που λες, σκέφτηκα ότι το meat packing district δεν υπάρχει στην Αθήνα, όσο κι αν προσπαθούμε να το δημιουργήσουμε σε εναλλακτικές γειτονιές. Στην πραγματικότητα όμως μας λείπουν οι γκόμενοι που θα το εμψυχώσουν. Οι σωστοί είναι λίγοι, κι επειδή κυκλοφορούν με τα πόδια, άντε να τους πιάσεις. Δεν γίνεται. Ενώ, αν ήταν όλοι μαζεμένοι σε μια περιοχή θα μπορούσες να διαλέξεις. Τέλος πάντων. Θα οδηγώ κι ελπίζω να πέσει κάποιος επάνω μου. Αυτός βέβαια εκτός από σωστός, θα είναι και τρελός. Το έχω δει το έργο. Τέλος πάντων. Έφτασα στον προορισμό μου. Τί με κοιτάς; Ναι, είμαι ο σωστός. Εσύ πάλι, όχι...

11 σχόλια:

ΠΑΥΛΟΣ είπε...

Έλα μου ντε, που τους βρίσκεις...

Ανώνυμος είπε...

Η αλήθεια είναι ότι όντως είναι λίγοι οι σωστοί γκόμενοι, και συνήθως δεν κυκλοφορούν με wristband που γράφει ΣΩ.ΓΚΟ. Αλλά και πάλι όταν είσαι στο δρόμο, πως ξέρεις ότι αυτός που κοιτάς και (ίσως) σε κοιτάει είναι ο σωστός; Η δημιουργία περιοχής με ΣΩ.ΓΚΟ. ισως έλυνε το πρόβλημα!

Εδώ πάλι οι σωστοί γκόμενοι φαινεται να ειναι παντού. Η πλειοψηφία ειναι στο μετρό, απίστευτα τυπάκια/παιδάκια/αγόρια/άντρες, έξω απ'τις παμπ 30something managers με κοστούμια και μπύρα στο χέρι.. Συχνά αναρωτιέμαι αν έχει κάτι το νερό ή απλά αν έτσι βγαίνουν από το εργοστάσιο!

Φιλιά και καλή συνέχεια.

υγ: τώρα ξέρεις "πως να με παρακολουθείς". ;)

Ο ψεύτικος Πέτρος είπε...

Έχω μερικές διευθύνσεις φίλε μου αλλά δεν ξέρω αν ακόμα μένουν άνθρωποι εκεί ή "σάκοι με κόκαλα"

uberbastard είπε...

Ο σωστος γκομενος ειναι αυτος που ενω ανηκει σε μια φυλη μπορει να βλεπει αυτους που δεν ανηκουν στη φυλη του και να τους χαμογελαει

the boy with the arab strap είπε...

εσυ ανθρωπε σε ποια κατηγορια βρισκεσαι?

"Αισθηματική ηλικία" είπε...

Ακολουθεί ανακοίνωση γεμάτη spoilers:

Υπάρχουν παντού,
αρκει :
1. Να βγάλεις επιτέλους τα μαυρα γυαλιά.
2. Να σταματήσεις να χρησιμοποιείς το αυτοκίνητό σου. Σαν ακομπλεξάριστος Ευρωπαίος πάρε μετρό, τραμ, ηλεκτρικό κτλ ( Θα σε ακολουθήσουν κι άλλοι)
3. Να προσπαθείς να μην ακους απο αμηχανία η για συχρονισμό στον βηματισμό σου, ipod συνεχώς.
4. Βγες μόνος σε μουσεία ( το Μπενακη must)
5. Βγές μόνος σε θεατρικές παραστάσεις (φρόντισε να έχει διάλειμα ,θα εκπλαγείς πόσοι θα σου μιλήσουν στο φουαγιέ)
6. Βγές μόνος σε κεντρικές κινηματογραφικές αίθουσες
7. Πιες μόνος ,ενα καφέ στη στοα Σπηρομήλιου
8. Θυμήσου ΜΟΝΟΣ όχι όμως μίζερος

Σε μιά βδομάδα το καρνε σου θα έχει γεμίσει με τηλέφωνα απο άτομα που ΠΟΤΕ δε θα συναντήσεις στα πολυ γνωστα darling points ( που εκτός απο πανβρώμικα είναι απαράδεκτα ακριβά και αφορούν απλά επιδειξίες των γυμναστηρίων)

Καλή επιτυχία


(το blog σου εξαιρετικό )

Hfaistiwnas είπε...

Αν ήταν όλοι μαζεμένοι, σαν νυφοπάζαρο θα ήταν.. καλύτερα να πηγαίνουμε και λίγο ψάχνοντας.. (με την προυπόθεση ότι δεν θα ψάχνουμε για πάντα όμως)!!!

tovenito είπε...

είναι κάποιος σωστός όταν θεωρεί τον εαυτό του ντε φάκτο σωστό;
δεν είναι κριτική αυτό, μην το πάρεις στραβά, το λέω για να το ακούσω κι εγώ

kat. είπε...

το next best thing δεν είναι μακριά σου μωρέ..
απλώς υπάρχει trafic. κάποια στιγμή θα ανάψει το πράσινο και βρεθεί μπροστά σου..
προετοιμάσου για εκείνη τη μοναδική στιγμή!

Totally Stranger In My City είπε...

Οι σωστοί ειναι παντού μου φαίνεται, απλα οι λάθος μάλλον γυαλιζουν πιο πολύ, πράγμα που σημαινει οτι πέφτομαι κατευθειαν επάνω τους.
Οσο για το περιβραχιωνιο που λεει ο writersblokc, μου φαινεται οτι θα αρχισω να κυκλοφορω με ενα... ωστε να με βρισκουν... :-P

Ανώνυμος είπε...

Όταν σταματήσεις χρυσό μου να βλέπεις τον κόσμο μέσα από προκαθορισμένα και "ασφαλή" κουτάκια τότε ίσως τα καταφέρεις.
Αλλά και πάλι η επαγγελματική φυλή σας, προτιμά να αυτοκτονήσει παρά να το κάνει αυτό.