10.10.09

αν τα πέταξες σίγουρα σήμερα λυπάσαι γιατί θα μπορούσες να κάνεις διαφορετικά statements

Το απόλυτο gadget των 80's. Χωρίς walkman δεν μπορούσες να πας πουθενά. Πόσα ακουστικά χάλασες εσύ, γιατί εγώ σίγουρα κατέστρεψα καμιά τριανταριά. Και άλλα τόσα walkman. Πολύ high το walkman.
Αν δεν χρησιμοποιούσες tdk τότε δεν ήσουν in. Και ξέρεις πόσες κασέτες ανταλλάσσαμε εκείνες τις εποχές που η κασέτα γραφόταν κασσέττα; Πού πήγαν όλες αυτές; Σε καμιά σοφίτα τις έχω ξεχάσει.
Και μαυρόασπρη μια χαρά τα βλέπαμε όλα. Άσε που σήμερα γίνεται ωραιότατο φωτιστικό. Σε κανένα χωριό σίγουρα θα υπάρχει κάποια ξεχασμένη σε αποθήκες. Αν έχεις στείλε οπωσδήποτε μήνυμα.
Είναι ακριβώς το ίδιο. Όσα χρόνια και να περάσουν πάντα θα θαυμάζω εκείνους που ήταν προνοητικοί και δεν τα πέταξαν από τη ντουλάπα τους. Γιατί αλλιώς είναι να έχεις το φθαρμένο των 80's κι αλλιώς το σημερινό. Είχε άλλη χάρη το πεζοδρόμιο του αείμνηστου Τρίτση.
Κανονικά ο ΟΤΕ πράσινα τηλέφωνα έπρεπε να μοιράζει. Και με το γκρι πάντως βολευόμασταν. Προς τα τέλη της δεκαετίας το καντράν αντικαταστάθηκε από κουμπιά. Τί λες τώρα;

P.S. 1 Και μετά μου λες δεν ήταν ωραία τα 80's.
P.S. 2 Αφορμή για το post η επίσκεψη μου στο μουσείο DDR στο Βερολίνο, όπου παρουσιάζεται η ζωή των ανθρώπων στην Ανατολική Γερμανία. Εκεί λοιπόν βλέπεις όλη τη ζωή μιας οικογένειας στον υπαρκτό σοσιαλισμό. Δεν ξέρω τί τηλέφωνο είχαν στα 80's οι Δυτικοί, αλλά εμείς εδώ στην ψωροκώσταινα μια χαρά τα παίζαμε τα πράγματα του ανατολικού μπλοκ. Θυμάσαι κάτι Dacia που κυκλοφορούσαν και τα λεωφορεία τα Icarus; Sorry, αλλά με ενοχλεί που το έχουν κάνει attraction για τουρίστες λες και ξέχασαν πως ζούσαμε εμείς οι λεγόμενοι Δυτικοί.

13 σχόλια:

Artanis είπε...

Ωραίο ποστ, μέσα στην νοσταλγία...
Απορώ πού τα θυμάσαι όλα αυτά, σε έχω για πολύ μικρότερό μου...
(Για μια 10ετία τουλάχιστον...)
Σε φιλώ, καλό Σ/Κ να έχεις...

Hfaistiwnas είπε...

Πραγματικά όλα τα θυμάμαι! Ακόμη και τα παπούτσια, που τα έχει ο φάδερ ακόμη!!!! χαχαχαχα! Κασέτες φυσικά και walkman! Αχχχχ! Πως ξεπεράστηκαν έτσι βρε παιδί μου; Ακόμη βλέπω τις κασέτες μου στο σπίτι και νοσταλγώ..
Πρέπει να βρω τρόπο να τις μεταφέρω σε σιντί! Έχετε να προτείνετε κάτι;

KAΛΗΜΕΡΑ!!

One of the people είπε...

@ Artanis. Του πότε είσαι εσύ; Εγώ των 70's...

@ Hfaistiwnas. Ειναι original vintage αυτα του father οποτε να του τα κλεψεις. Οσο για τις κασετες υπαρχει τροπος αλλα ειναι πολυπλοκος. Ετσι κι αλλιως ολα κυκλοφορουν στο διαδικτυο.

UrbanTulip είπε...

Αναμνήσεις σε εποχές με αθωότητα. Οι κασέτες που φτιάχναμε - τα walkman. Θυμάμαι και κάτι γλυκάκια που τρώγαμε στην καντίνα του σχολείου, κάτι παράξενους χυμούς σε σφραγισμένο πλαστικό ποτηράκι και τα αυθεντικά γαριδάκια Χαραλάμπους που δεν ψήνονταν στο φούρνο όπως τώρα αλλά ήταν τηγανητα.

One of the people είπε...

Συγγνωμη στην Κυπρο δεν εφταναν τα γαριδακια της tasty?

mahler76 είπε...

έχω τα πάντα εκτός από τα παπούτσια!!!

Ο ψεύτικος Πέτρος είπε...

ax ax ax
tha elega pantws oti kai stiw arxes twn 90s eixame kamposa apo dauta.
W nai
Retire!!!

Totally Stranger In My City είπε...

ahahahaha

exw apo ola kai merika eis diploun
kerdizw kati? :P

UrbanTulip είπε...

γαριδακια της tasty...τς τς τς

"Αισθηματική ηλικία" είπε...

ησουν Πλάτωνος η ηταν η ιδέα μου?

One of the people είπε...

Ήμουν. Πώς μπορούσα να λείπω. Σε είδα.

another george blog είπε...

Αχ, παιδιά, σώνει με τα 80s! όλοι αγαπάμε και λατρεύουμε αλλά ινάφ ιζ ινάφ! δεν θα αλλάξω το mp3 player μου τώρα στα γεράματα!

mahler76 είπε...

@another george blog
μπορείς όμως καλή μου παλιόγρια να αλλάξεις το γραμμόφωνό σου χαχαχαχαχ