3.9.08

Πάμε πάλι

Γυρίζω σπίτι, μετά από μια γεμάτη ημέρα. Κάνω απλά μια στάση γιατί θα πάω στην Ε., ν' αράξουμε και να πούμε τα νέα μας. Πρώτη μου κίνηση να πατήσω το on στην τηλεόραση. Για φαντάσου που έφτασα. Είχα χρόνια να χρησιμοποιήσω αυτό το αντικείμενο με τόση μανία. Δεν ήθελα να έχω και πολλές σχέσεις με αυτό το μεγάλο υποκατάστατο παραθύρου. Κι όμως τώρα κάτι άλλαξε.
-Τί;
-Με ρωτάς τί; Πώς τολμάς;
-Αποκτήσαμε δικό μας MTV, δεν στο είπε κανένας;
Δεν ξέρω αν αυτό είναι τόσο καλό όσο ακούγεται, θέλω ωστόσο να αποδειχθεί καλό. Το θέμα πάντως είναι ότι θυμήθηκα τα νιάτα μου. Ανήκω στη γενιά του MTV και δεν το κρύβω. Ακόμα κι αν υπηρετώ ένα άλλο είδος πολιτισμού, βαρέθηκα πλέον τις διαχωριστικές γραμμές. Δεν με εκφράζουν πια. Δεν θέλω άλλα σύνορα στη ζωή μου. Μεγάλωσα με την τηλεόραση να παίζει MTV. Ήταν το πιο hip στοιχείο της ζωής μας τότε. Μας άνοιγε άλλους κόσμους. Όλες οι μόδες, οι μουσικές, το life style στη δική μου γενιά διαμορφώθηκε μέσα από αυτό το παράθυρο. Πώς λοιπόν να πω ότι μεγάλωσα και δεν με αφορά. Δουλευόμαστε; Όλες οι αναμνήσεις στην πάνω δεξιά πλευρά της οθόνης πέρασαν και τις είδα. Και μ΄αρέσει που το MTV ξανάρθε σε μια περίοδο της ζωής μου που νιώθω ότι ξαναβρήκα τον εαυτό μου, που έχω γίνει αυτό που ήθελα να γίνω, που έχω πει όχι σε έρωτες που μου φάγανε τα χρόνια, που άφησα τον εαυτό μου ελεύθερο, που νιώθω δυνατός έτσι όπως ήμουν. Και τώρα είμαι ξανά έτοιμος να περάσω εφηβεία. Μπορεί να μην παίζει τα clips των Duran Duran, αλλά παίζει Manu Chao και αυτό είναι ωραίο. Γι' αυτό σου λέω πάμε πάλι να γίνουμε έφηβοι, με τα μαύρα ρούχα, τις κιτς coup στα μαλλιά, τα all stars, τις τσάντες polo και τα δυο-τρία swatch φορεμένα μαζί.

P.S.1 Μόνο μη σε δω να φοράς βάτες.
P.S.2 Τα παντελονια κολάν επιτρέπονται. Ο Margiela τα επαναλανσάρισε φέτος.

3 σχόλια:

Spacie είπε...

Θυμάσαι τις βάτες της Αλέξιας στα κορίτσια ξενυχτάνε;
:)

όντως τι εποχές ήτανε εκείνες με τους Army of Lovers

καλό θα είναι και τώρα το MTV, γενικά όσο περισσότερη μουσική μπαίνει στην τιβι καλό είναι

One of the people είπε...

Θυμάμαι και τα τεράστια γυαλιά, και τα μαλλιά με τη λάκ και τις σηκωμένες φράτζες, θυμάμαι τα τρακτερωτά παπούτσια (λίγο αργότερα) και τα λαμέ. Τα λαμέ. Τα θέλω πάλι πίσω. Spacie, really love your photos.

UrbanTulip είπε...

Και θα έχει και πολύ bla bla από ελληνες παρουσιαστές;
Λατρεύω την ιδέα ανοικτής τηλεόρασης να παίζει μουσική και όποτε γυρίζω να βλέπω να έχει clip!
Ελπίζω να έχει και ψαγμένα πραγματάκια.