15.9.08

δεν θα θελα να μαι εισιτήριο στην τσέπη σου

Μια κουλή μέρα. Πιο κουλή δε γίνεται. Ξεκινάω μέσα στην καλή χαρα και σκέφτομαι ότι ήρθε η μέρα για να ζητήσω το εισιτήριο της Madonna. Πήρα τηλέφωνο και για ακόμα μία φορά με εκδικήθηκε. Όχι μόνο μου είπε ότι το πούλησε, αλλά μου είπε αν θέλω πίσω τις εκπομπές που του είχα αφιερώσει για το αρχείο μου γιατί θέλει να τις πετάξει. Συγγνώμη αλλά βριστήκαμε. Επιτέλους άνοιξα το στόμα μου και τα είπα. Για το ότι εμένα δεν με τιμωρεί, τον εαυτό του τιμωρεί, ότι η τόσο κακή σχέση με την οικογενεία του τον καθιστά ανάπηρο συναισθηματικά, ότι φέρεται απαράδεκτα, ότι ένα τηλέφωνο πριν την αγοραπωλησία του εισιτηρίου μου μπορούσε να μου έχει κάνει. Ότι είναι φτηνός και μικροπρεπής, ότι με τις απειλές με έδιωξε εντελώς. Αλλά βλέπεις δεν έχω δεχτεί να τον συναντήσω και του έχω ανάψει τα λαμπάκια. Με πόνεσε η κουβέντα για τις εκπομπές. Ακόμα κι αν τις πετάξει-που δεν θα τις πετάξει-δεν την λες ούτε για αστείο αυτή τη κουβέντα σε κάποιον που σε έχει αγαπήσει κι έχεις αγαπήσει, υποτίθεται. Λες και είχαμε να χωρίσουμε κάτι. Στο παρελθόν έχω χαρίσει μισό σπίτι σε γκόμενο, σιγά μην ασχοληθώ με τόσο μικροπρεπείς συμπεριφορές. Αλλά για πρώτη φορά ένιωσα τόση κακία από κάποιον. Ο χειρότερος άνθρωπος του κόσμου να ήμουν, θα μου συμπεριφερόταν καλύτερα. Παίρνω λοιπόν απόφαση ότι Madonna δεν έχει. Δεν πειράζει. Και πάω στη δουλειά βρίζοντας. 15 του Σεπτέμβρη και σήμερα θυμήθηκαν όλοι, όλα. Έλεος. Δεν χάθηκαν οι μέρες. Και να χτυπάνε τα τηλέφωνα και να μη θέλω να μιλήσω σε κανέναν. Και βγάζω το προηγούμενο post γιατί λέω ότι είναι πολύ συναισθηματικό και δεν θέλω να το δει κανένα μάτι που θα φοβηθεί. Ρωτάω όμως για τους Καρκίνους, ένα Καρκίνο. Μου λέει να κάνω την πρώτη κίνηση. Κι αν με πάρει στο λαιμό του, την κάτσαμε. Τί να κάνω; Κι έτσι χαμένος, κι έτσι χαμένος. Θα την κάνω την πρώτη κίνηση γιατί ενδιαφέρομαι γι' αυτό το μάτι. Και εμφανίζεται κι ένας γκόμενος στο msn που με θέλει απεγνωσμένα και επειδή δεν είχε δουλειά μου μίλαγε ακατάπαυστα. Και τρέχω στην Fleria και τα Fresh. Λουλούδια και γλυκά. Οι γονείς έχουν επέτειο. Κι έχω να γράψω ένα σωρό άρθρα. Και να διαβάσω. Αύριο δίνω κάτι εξετάσεις. Και τελικά δεν πήγα στο West Side Story. Πάνε οι προσκλήσεις. Μαζεύτηκα από νωρίς, και δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Βαρέθηκα. Μα πιο πολύ βαρέθηκα την τόση κακία. Σκέφτομαι και ξανασκέφτομαι τις κουβέντες του και μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι. Μα γιατί; Γιατί τόση κακία; Οι φίλοι μου λένε ότι είναι psycho, και ότι ήμουν εύκολος στόχος. Τρομάζω. Λες να υπάρχουν κι άλλοι τέτοιοι; Δεν μπορώ ούτε να το φανταστώ ότι υπάρχει περίπτωση να ζήσω ξανά τέτοια σκηνικά. Τέτοια καταπίεση και κακία μαζί. Ένιωσα να με μισεί γιατί δεν υποτάχτηκα. Με το μπαρδόν κιόλας, αλλά δεν υποτάσσομαι. Το ότι κάποιοι με ακούν ή διαβάζουν τα κείμενά μου δε σημαίνει κάτι. Δεν με ενδιαφέρει αυτή η μικρή δημοσιότητα που ζήλευες. Με νοιάζει η επικοινωνία. Η ανταλλαγή. Η πρόοδος. Η σκέψη. Ακόμα κι ένας να νιώσει καλά μαζί μου, για μένα αυτό έχει ουσία.

13 σχόλια:

Leviathan είπε...

auta pou grafeis sto telos einai pou exoun aksia...

kai ego tora teleutaia ta exo parei genika me to 8rasos pou exoun oi perissoteroi...

filia!

Totally Stranger In My City είπε...

Join the club
(και γω νόμιζα πως οι καρκίνοι ειμαστε οι πλέον προβλέψιμοι)

One of the people είπε...

@leviathan
Ευχαριστώ για την κατανόηση...
@totally
καθόλου προβλέψιμοι. Έχω χάσει τη μπάλα. Προτάσεις δεκτές.

Totally Stranger In My City είπε...

πάντως νόμιζα ότι είμαστε ανοιχτά βιβλία...
μήπως φταιει ο συνδυασμός..?

One of the people είπε...

Βοήθησε με...Τι πρέπει να κάνω για να τον ρίξω;

Totally Stranger In My City είπε...

1) καταρχήν ένα google πώς θα ρίξετε έναν Καρκίνο
2) στη συνέχεια μια επίσκεψη στο www.stardome.gr
3) επίσκεψη στο http://alabe.com/ βγάζει πλήρη αστρολογικό χάρτη
4) μήπως να αλλάξεις αντικείμενο πόθου?

One of the people είπε...

Διαλέγω το 4. Αλλά λένε ότι είναι το απέναντι μου, κι αν κολλήσει, κολλάει γερά. Οπότε? να το αφήσω? Μήπως δε λέει? θα δώσω μία ευκαρία στον Καρκίνο με Παρθένο, θα κάψω τη γούνα μου και θα αλλάξω στόχο. Θα προσανατολιστώ σε κάτι πιο γήινο, μπας και περάσω καλά, έστω και για λίγο σ΄αυτή τη ζωή.

Totally Stranger In My City είπε...

πάμε άλλη μια, γιατι είναι και αργά, το έχω που το εχω καμμένο, μη το καψω τελειως...
Ο παρθενος που κολλάει? το απέναντι του καρκίνου δεν ειναι ο αιγοκερως?

One of the people είπε...

Εχει ωροσκοπο παρθενο ο Καρκινος. Λεω μηπως παιζει κι αυτο κανενα ρολακι. Αλλα αυτο ειναι ο τροπος που εκφράζεται.

Totally Stranger In My City είπε...

επειδή έχω αρχίσει να αισθάνομαι ως Λίτσα Πατέρα, και αφ'ενός δεν το έχω, αφ'ετέρου ειναι και κρίμα να σε πάρω στο λαιμό μου... λέω να σταματήσω τις συμβουλές για απόψε.
Πάντως σου μιλάει ένας καρκινος που ειναι totally fucked up by virgos all my life αλλά all my life (αν σου λέει κάτι αυτό)
καλό κουράγια

UrbanTulip είπε...

δεν υπαρχει συνταγη για το πως θα ριξεις τον άλλο. και σίγουρα τα ζώδια ειναι το 1/1000 του χαρακτηρα του άλλου, μην τρελλαθούμε κιόλας.
Και αν θέλει να "πέσει" θα κάνει και αυτός κάτι.

tovenito είπε...

εγώ την πρόλαβα! την διάβασα! ;-)

the boy with the arab strap είπε...

κακια υπαρχει αν εισαι ευαλωτος και μπορεις να την δεχτεις , αν αγαπας τον εαυτο σου , και τους γυρω σου δν δεινεις σημασια σε μικροπρεπιες , κακιες του κοσμου ,απλα προσπερνατα . καλο σου απογευμα .